Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:396811
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.05.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Zēni skolā
Lielākā daļa psihologu, kas pēta bērnu attīstību, atzīst, ka visbiežāk skolu sistēmas nav izveidotas tā, lai ņemtu vērā zēnu īpašās vajadzības. Visvairāk tas pamanāms sākumskolas klasēs, kur mācību darbu organizē sievietes, pielāgojot to meiteņu temperamentam un mācīšanas stilam. Psihologs un rakstnieks Viljams Poloks par to izsakās šādi:” Meitenēm mācīšanās rūp vairāk. Viņas tiek ar to galā. Zēni ne. Zēni tiek mācīti tiem nepiemērotā tempā. Viņi tiek mācīti tādā veidā, kas liek tiem justies nepilnvērtīgiem, bet, ja viņi uzdrošinās kaut ko teikt, tad viņiem jāiet pie direktora”.
Ja vecākiem ir kaut viens izklaidīgs bērns, ir svarīgi saprast, ka būtībā viņš nav mazvērtīgāks par centīgo brāli vai māsu. Katrs bērns ir unikāls indivīds, un viņam nav jābūt līdzīgam raksturā kādam citam. Turklāt ilgākā laika posmā skolēns ar vājākiem rezultātiem nereti apsteidz jauno superzvaigzni. Tāpēc nevajag „norakstīt” šķietami slinko bērnu kā neveiksmei nolemtu. Viens ir skaidrs, dusmošanās uz šo bērnu problēmu neatrisinās. Bērnu, kuram ir vāji rezultāti, nekad nevar pārveidot par izglītotu cilvēku, izsakot pārmetumus, prasības, draudus vai sodot. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties