Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:394570
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dzīves stils sāk veidoties jau agrā bērnībā un 4 – 5 gadu vecumā pareizi izveidojies, tāpēc īpaša nozīme individuālpsiholoģijā tiek piešķirta pirmajām dzīves atmiņām. Dzīves stilu ietekmē ģimene, apkārtējā pasaule, audzināšanas sākumpozīcija ģimenē, proti, dzimšanas secība utt. A. Ādlers par bērna dzīves stila nozīmi teicis tā: “Bērna psihiskā dzīve ir brīnišķīga lieta, tā fascinē ik punktu, kurā pieskaras. Varbūt visraksturīgākais no visiem citiem faktiem ir tas, ka mēģinot atšķetināt kādu atsevišķu notikumu, īpašā veidā jāattin vaļā viss bērnības kamols. Katra darbība pauž visu bērna personības veselumu un tāpēc tā nav saprotama, ja nezina tās neredzamo fonu. Šo fenomenu mēs dēvējam par vienotību”.
Galvenā atziņa, kas ietverta šajā dzīves stila aprakstā, ka neviens nespēj saprast, kāpēc bērns izvēlas tik īpatnējas uzvedības formas kā kaušanos, nemācīšanos un ākstīšanos, ja vien nepacentīsies bērnu uztvert kā vienotu veselumu, tāpēc, ka minētās uzvedības izpausmes ir īpaša dzīves stila veids.
Bērns mācās izzināt un izprast sevi un pasauli pēc mēģinājumu un kļūdām reaģējot uz stimuliem. Pēc grūtajiem rezultātiem viņš izdara secinājumus par pasauli un paņēmieniem, ar kuriem viņš var sasniegt savu mērķi.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1179497
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties