Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:393634
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.04.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Radošās spējas
„Radošās spējas ir prasme konkrētajā situācijā atrisināt problēmu tā, lai risinājums būtu gan oriģināls, gan praktisks. ” Lails E.Borns, Nensija Felipa Ruso, Psiholoģija, Raka, 2000, lpp.154). „Augsts analītiskais intelekts vēl negarantē radošās spējas. Radošās spējas izvērtēt īpaši grūti ir tādēļ, ka pārbaudītājiem jāveido subjektīvs spriedums gan par risinājuma praktiskumu (lietderību), gan tā oriģinalitāti.” Lails E.Borns, Nensija Felipa Ruso, Psiholoģija, Raka, 2000, lpp.154).
„Radošo spēju testi bieži vien pētī cilvēka prasmi domāt gan diverģentā, gan konverģentā veidā. Konverģentā domāšana nozīmē dažādu faktu apvienošanu, lai rastu vienu pareizo atbildi konkrētajam jautājumam vai problēmai.” Lails E.Borns, Nensija Felipa Ruso, Psiholoģija, Raka, 2000, lpp.155). „Diverģentā domāšana nozīmē spēju atrast vairākas atšķirīgas, taču savstarpēji saistītas atbildes atvērtā tipa jautājumam vai problēmai, piemēram, nosaukt iespējami daudz ķieģeļa izmantošanas iespējas.” (Lails E.Borns, Nensija Felipa Ruso, Psiholoģija, Raka, 2000, lpp.155).
„Lai veicinātu vispārējās radošās spējas, ir lietderīgi dažādu problēmu risināšanā izmantot atsevišķi gan vienu, gan otru domāšanas veidu.” (Lails E.Borns, Nensija Felipa Ruso, Psiholoģija, Raka, 2000, lpp.155).
Kognitīvo procesu pamats ir intelekts. Kognitīvie procesi, tas ir viss, kas notiek mūsu prāta, sākot ar viss vienkāršākām, litam, līdz daudz sarežģītākiem procesiem. Bez kognitīviem procesiem, mēs nevarētu neko iemācīties.



Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties