Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:393010
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Padomju ienākšana Baltijas valstīs kvalificējama kā okupācija ar sekojošu aneksiju,kas pretrunā ar starptautiskajām tiesībām.Tādēļ to neatzina lielākā daļa Rietumvalstu.1 Respektīvi,Baltijas valstis padomju intervences un aneksijas dēļ nebija pārtraukušas eksistēt kā valstis,bet gan turpināja pastāvēt kā starptautisko tiesību subjekti.Līdz ar to Baltijas valstis tika atjaunotas,nevis dibinātas no jauna.
PSRS sabrukuma cēloņi bija dažādi:valsts pārmērīgā militarizācija, ,nesaprātīgā ekonomiskā sistēma,nacionālais jūgs.Līdz ar to Latvijā,kurā valdīja atmiņas par demokrātijas laiku,veidojās dažādas pretestības kustības.
Sešdesmitie gadi iezīmējās ar aktīvu pagrīdes pretestības kustību Latvijā.Tā bija zināmā mērā reakcija uz nacionālkomunistu sagrāvi.Pretestības kustību rindās iesaistījās daudz jauniešu,kuri vēlāk nonāca soda nometnēs.2Daudz bija tādu,kas tika notiesāti par Latvijas karoga izkāršanu vai padomju karoga sadedzināšanu. Baltijas Federācijas kustība,kuras galvenās prasības bija demokrātija un latviešu tautas pašnoteikšanās,kā arī nacionālo un kultūras tiesību ievērošana, centās apvienot Latvijas,Igaunijas un Lietuvas pārstāvjus.Čeka atklāja un apcietināja cīnītājus par Baltijas Federāciju.3 …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties