Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:392919
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Rasistiskās ideoloģijas priekšvēsture    3
2.  Traģiskais noziegums pret cilvēci    4
3.  Pirmās slepkavības Latvijā    5
4.  Cēloņi holokausta aizsākumam Latvijā    6
5.  Rumbula    7
6.  Salaspils    8
  Secinājumi    9
  Izmantotās informācijas avotu saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

Šo tēmu izvēlējos, jo mani piesaistīja šī notikuma apmēri un nežēlība. Mani ieinteresēja, kā un cik lielā mērā ir noticis šis traģiskais noziegums pret cilvēci. Līdz šim par šo tēmu nebiju iedziļinājies sīkumos, tāpēc vēlējos uzzināt par to vairāk. Šī tēma ir aktuāla un tāda būs arī turpmāk, jo nav iespējams aizmirst ko tik cietsirdīgu un rasistisku kā holokausts. Vēlējos to apskatīt tuvākā mērogā – Latvijā, jo tas man ir saistošāk un vieglāk varu iedomāties šīs situācijas.

Mana darba tēma ir ‘’Holokausts Latvijā II Pasaules kara laikā’’.
Darba mērķis ir iepazīties un izpētīt iespējami vairāk par holokausta upuru vietām Latvijā. Noskaidrot holokausta cēloņus un mērķus, kāpēc norisinājās šī briesmīgā ebreju masveida slepkavošana.
Mana darba uzdevumi ir:
1.Noskaidrot, kāds ir bijis ebreju stāvoklis sabiedrībā pirms holokausta sākuma
2.Noskaidrot cēloņus holokausta aizsākumam Latvijā un pasaulē.
3.Noskaidrot galvenās ebreju nogalināšanas vietas Latvijā un apmērus, cik tajās ebreju nogalināts.
4.Uzzināt vairāk par galvenajām ebreju iznīcināšanas un spīdzināšanas vietām Latvijā.
5.Noskaidrot, vai nacistiem šīs darbības ir izdevušās bez lielām problēmām.
Ādolfs Hitlers neslēpa savu uzskatu par cilvēci vai riebumu pret demokrātisku sabiedrību un tās vērtībām. Nacistiem eksistēja tikai viena rase un indivīdu vienīgā vērtība bija, kā viņu darbarīkam. Šīs ideoloģijas īstenošana sākās uzreiz pēc varas pārņemšanas 1933.gada 30.janvārī.
Vēl ilgi pirms Hitlera nākšanas pie varas šīs idejas bija laidušas saknes eiropiešu domāšanā. Jau 17. gadsimta intelektuāļi bija teikuši idejas par dažādu rasu pastāvēšanu cilvēcē. 1854. gadā franču diplomāts Arturs de Gobino publicēja grāmatu par ‘’cilvēku rasu nevienlīdzību’’. Viņš domāja, ka pastāv viena ‘’āriešu’’ rase, kas ir pārāka par citām, taču tai draud ‘’rasu sajaukšanās’’ ar ‘’neāriešiem’’, kurus uzskatīja par zemākas ‘’kvalitātes’’ cilvēkiem. Laikā, kad imperiālisms un nacionālisms sāka ieņemt aizvien svarīgāku lomu Eiropas iekšpolitikā, šie uzskati daudziem kļuva pieņemami.
Iespaidojoties no Čarlza Darvina dabiskās izlases teorijas, ka izdzīvo stiprākais, Rietumu pasaules sociālie teorētiķi sāka to piemērot sabiedrībai. Tā sauktais sociālais darvinisms centās pierādīt, ka ‘’stiprajiem’’ ir tiesības valdīt pār ‘’vājajiem’’. Vācu izcelsmes anglis H.S. Čemberlens izvirzīja domu par to, ka vācieši ir ‘’āriešu’’ rase, kura ir izglābta no Eiropas civilizāciju ienaidnieka-‘’jūdaisma’’.
Ebreji Eiropā ir dzīvojuši jau kopš seniem laikiem. Lai gan pie Jēzus nāves vainojami bija romieši, agrīnajos viduslaikos baznīca apsūdzēja viņa nāvē ebrejus, apgalvojot, ka viņi neatdzīst Jēzu par mesiju. Gadsimtu gaitā uzliesmoja daži incidenti, kuros tika vajāti vai nogalināti ebreji, taču pēc 1789. gada Franču revolūcijas, kas balstījās uz demokrātiskām idejām, viņu stāvoklis sabiedrībā sāka uzlaboties. 19. gadsimta sākumā viņiem jau ļāva piedalīties vēlēšanās, kā normāliem Eiropas sabiedrības pilsoņiem, taču jau 19. gadsimta beigās sāka veidoties politisks naids. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties