Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:390540
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jūs visas šīs milzīgās valsts daudzo virtuvju neatņemamās garšvielu sastāvdaļas-pipari, ķiploki, ingvers un sīpoli – ir ķīniešu izcelsmes? Nē, pirms diviem tūkstošiem gadu tās uz turieni kopā ar ticības mācību atveda budistu misionāri.
Ķīnas ziemeļu daļā valda liela mongoļu ietekme, proti, klejotāju nomadu ēdieni, kas gatavoti podā. Tā kā šajā valsts daļā rīsi neaug, virtuves pamatu veido nūdeles, sojas pupiņas un maize. Vairāk uz dienvidiem, Kantonas virtuvē, dominē augļi un jūras veltes. Garšvielām bagātāki ēdieni vairāk atrodami Ķīnas rietumu augstienēs Šečuanā (Szechuan) un Huananā (Hunan).
Pekinas virtuve sevī iekļāvusi ietekmes no visas valsts, bet Šanduna (Shangdong) vairāk slavena ar jūras veltēm; Sičuana ir slavena ar čillī un citiem asajiem pipariem, kā arī ar aromatiskajām, bet asajām mērcēm; Guandunas ēdienos dominē savigums un maigums; Hvajangas virtuve akcentē dabiskos aromātus, tie ir asi, nav taukaini un ir viegli. Tanas ēdieni apvieno saldumu un sāļumu.
Ķīnas virtuves popularitāte pasaulē ir milzīga, un tas nav jāpierāda – kaut vai palūkojieties uz augošo ķīniešu krodziņu skaitu Rīgā, jo vilinoša ir ēdienu krāsa, forma, aromāts un garša.
Ir vērts apgūt galvenās Ķīniešu ēdienu gatavošanas metodes, jo piemēram, vokpannas uzvaras gājiens pāri visiem kontinentiem ir fenomenāls.

Cepšana maisot. Vokpannā cepšana notiek maisot, un šī ir klasika metode. Ātra cepšana uz ļoti karstas uguns nelielā eļļas daudzumā, ēdienu nepārtraukti cilājot un maisot. Vārdu sakot, galvenais, lai tas būtu nepārtrauktā kustībā. Šādi cepot, saknes būs gatavas, bet kraukšķošas . Protams, ir iespējams arī variācijas. Bet galvenais – uzsildīt vokpannu. (Panna gatava lietošanai, kad tajā ielietais ūdens iztvaikojis). Tad ielej eļļu, karsē, pievieno gaļu, cep, nepārtraukti maisot, gaļu izņem, ieber saknes, cep, pievieno gaļu, mērci, un garšvielas, brīdi cep, līdz mērce sabiezē.
Tvaicēšana. Šīs metodes burvība ir tāda, ka vairākus ēdienus var gatavot vienlaikus, vienīgi nepieciešmas tvaicējamā katla izmēra bambusa paplātītes vai trauki, kas līdzīgi sietiem (arī no bambusa), kuramus liek citu uz cita. Šajā metodē galvenais ir tas, ka bambuss uzsūc mitrumu un līdz ar to ēdiens paliek stingrs.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1180715
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties