Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:389019
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Darba mērķis
Darba gaitā mūsu uzdevums ir noskaidrot divu doto veģetācijas tipu izplatību pasaulē, kā arī labāk izprast paša areāla jēdzienu. Jāizprot arī dimensiju būtība, kuru ietvaros klasificē areālus. Novērtēt abu veģetācijas tipu atšķirības.

Darba uzdevumi
Praktiskā darba gaitā, izmantojot areālu diagnozes, jānosaka sugu areāls diviem veģetācijas tipiem. Jāanalizē doto sugu areāla spektri sektoritātes, zonalitātes, okeanitātes un augstumjoslojuma dimensijās. Katrs sugu areāla spektrs, attiecīgi abiem veģetācijas tipiem, jāatspoguļo diagrammās. Katrs spektrs jāraksturo atsevišķi. Pēc iegūtās areāla analīzes, jāraksturo katra veģetācijas tipa izplatība. Rezultātā visi iegūtie dati jānoformē pārskatā iekļaujot jautājumus, kas apskata, kādi principi būtu jāizmanto, apvienojot dažādus areālus, konkrēti zonalitātes un sektoritātes tipos, un cik liela ir areālu daudzveidība atkarībā no tā atrašanās vietas. Nedaudz sīkāk arī jāapskata doto veģetācijas tipu izplatība Eiropā un cik lielas atšķirības tiem ir savā starpā.

Metodes
Šajā laboratorijas darbā tiks pielietota areāla diagnoze – sugas areāla aprakstīšanai. Kad areāla aprakstīšana pēc dotajām tabulām ir veikta, tiek izmantota sugu horoloģiskā jeb areāla analīze. Šajā gadījumā, lai būtu uzskatamāk, sugu areālu spektri tiks attēloti diagrammās procentuāli.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties