Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:389003
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

LIEKŠANAS PAŅĒMIENI.
Taisnleņķu skavas lekšanu veic šadi: nosaka sagataves garumu, saskaitot skavas malu garumus un uzlaides liekumiem; atzimē garumu ar pappildu uzlaidi galu apstrādei (1mm katram galam) un ar cirtni nocert sagatavi; uz plates iztaisno sagatavi; apvīlē pēc izmēriem; atzīmē un novelk svitras liekuma vietā; svitra augstumā sagatavi saspiež skrūvspilēs starp žokļiem un ar vesera sitieniem noliec skavas galu; pārliek sagatavi skrūvspilēs, saspiežot to starp uzliktni un lielo veidkluci; noliec skavas otru galu; noņem sagatavi un iznem veidkluci; uz noliektajiem galiem aizzīmē pēdu garumu; uzliek skrūvspīlēm otru uzliktni un, ieliekot skavā mazo veidkluci, saspiež skavu aizzīmēto svītru augstumā; atliec pirmo un otro pēdu; ar stūreni pārbauda liekumus; apvīlē pēdu galus pēc izmēriem un no asajām šķautnēm noņem atskarpes.
Dubultstūreņa liekšana skrūvspīlēs veic pēc loksnes aizzīmēšanas, sagataves izciršanas, iztaisnošanas uz plates un platuma apvīlēšanas atbilstoši izmēram. Sagatavi saspiež skrūvspīlēs starp uzliktņiem un noliec pirmo stūreņa plauktiņu. Pēc tam vienu uzliktni nomaina ar veidklūcīti un noliec otru plauktiņu. Pēc liekšanas galus apvīlē un noņem atskarpes.
Skavas liekšana. Pēc garuma apreķināšanas un liekuma vietu aizzīmēšanas, skrūvspīlēs iestiprina veidtapni. Tā diametram jābūt vienadam ar skavas diametru. Ar divām plakanknaiblēm skavu apliec ap veidtapni. Skavas galīgo formēšanu veic uz tā paša veidtapņa ar vesera palīdzību.
Cauruļu liekšana. Caurules liec ar rokām vai mehanizēti; karstā vai aukstā stāvoklī; ar pildvielu vai bez tās. Tas vis ir atkarīgs no caurules diametra, saliekšanas leņķa un caurules materiāla.
10..15mm diametra caurulu liekšanai aukstā stāvoklī lieto ierici, kas sastāv no plates un urbumiem. Tajā atbilstošās vietas ievietotas tapas kas kalpo par liekšanas atbalstiem
Liekšanu karstā stāvoklī pielieto caurulēm ar diametru virs 100mm. Cauruli piepilda ar pildvielu, to vospirms atkvelina, aizzīmē un vienu galu noslēdz ar koka vai metāla aizbāzni. Lai liecot caurules sieniņas nesaspiestos, tās piepilda ar smalkām smiltīm.
Atkarībā no materiāla un diametra katrai caurulei ir noteikts minimālais pieļauamais saliekšanas radiuss. Liekuma radiusam jābūt nemazākam par trīs caurules diametriem. Ja caurules liekšanas radiuss ir 90°, tad jāsakarsē iecirknis kas ir vienāds caurules 4 diametriem, ja 45° - tad 3 diametriem. Iecirkņa garumu nosaka pēc formulas L=aD/15; a – leņķis, D- caurules diametrs; 15 – koeficients.
Cauruli uzkarsē ar lodlampām līdz ķiršsarkanai krāsai. Ja caurule ir pārkarsēta, pirms liekšanas tā ir jāatdzesē līdz noradītai krāsai..
Pēc liekšanas aizbažņūs izsit un izber smiltis.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1233486
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties