Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:388894
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Franciju, tāpat kā Latviju, nevar nosaukt par monolītu sabiedrību, lai gan, no Parīzes raugoties, tā varētu domāt. Šo valsti veido dažnedažādu ekonomisko, reģionālo un politisko interešu grupu kopums, kuru vienlaicīga pastāvēšana brīžiem atgādina saspringtu pamieru. Arī Latvija sastāv no dažādiem reģioniem, kas savā starpā atšķiras gan ekonomiski, gan politiski, pēc sava nacionālā sastāva, iedzīvotāju blīvuma un citiem faktoriem. Arī valodas atšķirības Latvijā ir jūtamas tāpat kā Francijā, kaut gan Latvijā tās mazās teritorijas dēļ nav tik krasas. Savukārt Francijā šajā ziņā vērojama liela atšķirība un tas mēdz dažādi ietekmēt biznesa un darījumu attiecības.

Nacionālais pašlepnums.

Francūžiem spilgti izpaužas nacionālais pašlepnums, lepnums par savu zemi, valodu un kultūras mantojumu, kas tiešām ir iespaidīgs. Šis pašlepnums un lielā cieņa pret savu nāciju jāņem vērā, veidojot lietišķas darījumu attiecības. Nacionālais pašlepnums liek jūtīgi izturēties pret nepareizu valodas lietojumu, frančiem valodas kļūdas tiešām “griežas ausīs”.
Franču vērtību sistēma ir daudz viengabalaināka nekā valstīs, kur valda izteikta nosliece uz reģionālismu un nacionālās piederības sajūta veidojusies daudz vēlāk , tāpēc nav tik noturīga. Francijā vērojams augsts pilsoniskā apziņas līmenis. Turpretim Latvijā ar nacionālismu var lepoties tikai neliela daļa iedzīvotāju, tas nav tik spilgti izteikta kā Francijā vai citās zemēs.
Latvieši vairāk iekšēji var just lepnumu un piederības sajūtu savai valstij, taču tas pārsvarā netiek pausts skaļos vārdos. Arī savas valsts izcelšana latviešiem nav tik svarīga kā frančiem, kam tas ir goda jautājums, jo tieksme salīdzināt sevi ar citiem ir ieprogrammēta viņu raksturā un sakņojas nacionālajā mentalitātē. Latvieši šajā ziņā ir ievērojami atturīgāki, bet viņiem būtu jāņem vērā franču attieksme pret savu zemi, jo tas ir svarīgi, veidojot savstarpējas lietišķas darījumu attiecības.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1129102
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties