Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:388284
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.08.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Pašvaldību vietējā budžeta definējums un iedalījums    5
1.1.  Pašvaldības budžeta iedalījums    6
1.2.  Budžeta ieņēmumi un izdevumi    6
2.  Talsu pilsētas raksturojums un attīstības perspektīvas    8
3.  Talsu pilsētas budžets    11
3.1.  Talsu pilsētas pamatbudžeta ieņēmumi    11
3.2.  Talsu pilsētas pamatbudžeta izdevumi    14
3.3.  Talsu pilsētas speciālais budžets    16
  Secinājumi    19
  Izmantotā literatūra    21
  Pielikumi    22
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Talsi ir viens no mūsu zemes skaistākajiem novadiem, kas tik bagāts senvēstures un arhitektūras pieminekļiem, daudzām revolucionāro cīņu piemiņas vietām un kur tik strauji pulsē jaunceltnes.
Ja nebūtu pašvaldībām sava budžeta, tad izzustu iesākto projektu darba gaita, Talsu pašvaldības darbs nedotu gandarījumu un apziņu ikvienam, ka dzīvojam sakoptā un harmoniskā vidē.
Darba mērķis tika sasniegts, jo darba autore izanalizēja pilsētas budžetu un attīstības perspektīvas.
Talsi var lepoties ar to, ka viņiem ir vienīgā Valsts ģimnāzija Kurzemē, kurai top jauna sporta halle ar lielu finansiālo ieguldījumu;
Talsos bibliotēkas telpas ir šauras, tāpēc top jaunais Talsu „gaismas pils” projekts, jo izglītības un kultūras sfēra ir kā prioritāte;
Talsos tiek sakārtota apgaismojumu sistēma, bet vēljoprojām problēmas sagādā ielu un ietvju segums, šī problēma tiek risināta, jo pavisam mājokļa apsaimniekošanai un ielu, ietvju seguma uzlabošanai tiek izlietoti Ls 791438 jeb 6,8% no visiem budžeta izdevumiem;
Talsu pilsētas pašvaldības budžeta ieņēmumu daļā 2008. gadā pēc plāna vislielāko īpatsvaru sastāda iedzīvotāju ienākuma nodoklis 37%.
26% no visiem ieņēmumiem sastāda valsts mērķdotācijas, kuras galvenokārt tiek novirzītas sporta haļļu celtniecībai, kā arī pirmsskolas izglītības iestāžu, mākslas skolas un mūzikas skolas pedagoģiskā personāla darba algu un sociālā nodokļa maksājumiem un speciālās izglītības iestādes „Kastanītis” uzturēšanai.
Lielākie izdevumi ir 64,5 % izglītībai, jo Talsos tai ir liela nozīme, savukārt 8,4% tiek novirzīti kultūrai, jo Talsos līdzekļus iegulda bibliotēkās Ls 211044 tiek ieguldīts Talsu galvenajā bibliotēkā, arī Kinoteātrī, dažādos kultūras pasākumos, jo katru gadu Talsu pilsēta rīko grandiozus pilsētas svētkus.
Tā kā pilsētā sportam ir liela nozīme, tad tajā tiek ieguldīti 6% no visiem budžeta izdevumiem, galvenokārt jaunu inventāru iegādei un dažādu sportistu un sporta pasākumu rīkošanai.
Talsu pilsētas speciālais budžets plānots izlietot pilsētas labiekārtošanai, Ls 159 820, liela daļa tiek novirzīta arī ceļu remontam.
Budžets Talsu pilsētā ir ar pārpalikumu, tas nozīmē, ka ir pilsētas domei jādomā kā sabalansēt atlikušo budžeta daļu, lai varētu attīstīt labāk ceļu infrastruktūru, lielākus līdzekļus ieguldīt mājokļu apsaimniekošanai un Talsu Sauleskalna estrādes rekonstrukcijai.
Talsu pilsētas domei ir jāraksta projekti, lai iegūtu papildus finansu līdzekļus un turpinātu attīstīt pilsētu.
Darba autore uzskata, ka pilsētas dome ļoti labi sabalansē budžetu un kā Talsu nākotnes vīzijā gribētu redzēt kā zaļu, mīļu, sakārtotu pilsētu, taču ar nepazaudētu savdabību, to unikālo, kas veidojas vēsturiski. Vēlētos, lai Talsi būtu tūristiem iecienīta vieta, lai pilsēta būtu cilvēkiem draudzīga vide, nevis mākslīgi izveidota vieta.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties