Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:384417
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.01.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Atbildība
Nodokļu maksātājs atbild par nodokļu likumu pārkāpšanu, saskaņā ar likumu "Par nodokļiem un nodevām" un normatīvajiem aktiem, kas reglamentē konkrētos nodokļus, kā arī citiem normatīvajiem aktiem, kas paredz administratīvo un kriminālatbildību.
1. Par savlaicīgu nereģistrēšanos Nodokļu maksātāju reģistrā, par ziņu nesniegšanu, par nepareizu ziņu sniegšanu, kā arī par neizstāšanos no nodokļu maksātāja reģistra normatīvajos aktos paredzētajos gadījumos - uzliek naudas sodu no simt piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem (pēc Latvijas Administratīvo pārkāpuma kodeksa 165.2.panta).
2. Par kontroles, uzraudzības vai izmeklēšanas funkcijas realizējošo valsts institūciju amatpersonu likumīgo prasību savlaicīgu neizpildīšanu - uzliek naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem (pēc Latvijas Administratīvo pārkāpuma kodeksa 175.2.panta).
3. Par uzņēmumam, uzņēmējsabiedrībai, iestādei vai organizācijai likumos noteikto grāmatvedības kārtošanas nosacījumu, gada pārskatu un statistikas pārskatu sastādīšanas kārtības neievērošanu (izņemot apdrošināšanas sabiedrības), gada pārskatu un statistiskās informācijas savlaicīgu neiesniegšanu vai nepilnīgu iesniegšanu attiecīgajām valsts institūcijām - uzliek naudas sodu no simt līdz simt piecdesmit latiem.
4. Par izvairīšanos iesniegt šā panta pirmajā daļā norādīto informāciju vai dokumentus - uzliek naudas sodu no simt piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem (pēc Latvijas Administratīvo pārkāpuma kodeksa 166.6.panta).
Nodokļu administrācijas atbildība ; Likums "Par nodokļiem un nodevām"- 19.pants
(1) Zaudējumus, arī no aprites izslēgtās naudas radītos zaudējumus, kas fiziskajai vai juridiskajai personai radušies nodokļu administrācijas prettiesiskas rīcības vai kļūdas dēļ, atlīdzina attiecīgi no valsts budžeta un pašvaldību budžetiem, turklāt atmaksājamā summa tiek palielināta par summu, kas vienāda ar pusi no šā likuma 29.panta otrajā daļā noteiktās nokavējuma naudas.
(2) Nodokļu administrācijas ierēdnis (darbinieks), kurš pieļāvis prettiesisku rīcību, zaudējumus atlīdzina likumos noteiktajā kārtībā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties