Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:383644
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Vēsture    4
3.  Šašliks pasaulē    5
4.  Dažādās gatavošanas tradīcijas    6
5.  Šašlika gatavošanas tehnoloģija    6
6.  Šašlika piedāvājums Latvijā    8
7.  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

5. Šašlika gatavošanas tehnoloģija
Uz oglēm, uzdurot gaļu uz iesma var cept jebkuru gaļu. Galvenais izvēloties šašlika recepti atcerēties, ka šašliks no cūkgaļas sanāk mīkstāks, no liellopu gaļas- sīkstāks, tāpēc to iepriekš vajadzētu izmērcēt gāzētā ūdenī, no jēra gaļas- aromātisks un sulīgs, no jauna jēra gaļas- izteikti maigs. Vieglāk pagatavojamais šašliks ir no vistas vai tītara gaļas. Nekad negatavo šašliku no tikko kauta dzīvnieka. Gaļai jānostāvas vairākas stundas, jo pretējā gadījumā tā var būt sīksta.
Ja ņem mums pazīstamo cūkgaļu - labāk izvēlēties šķiņķa daļu, bet īpaši gardēži var izvēlēties cūku ribiņas. Tehnoloģija ne ar ko netašķiras no jēra gaļas šašlika gatavošanas. Ribiņas sagriež pa pāriem. Uzmaucot uz iesma ribiņas, iesmus dur mīkstumā starp kauliem.
Griezt gaļu vajag pa dzīslām, tad to būs vieglāk sakožļāt. Lai gaļa kļūtu mīkstāka, to vajag iemarinēt. Pats vieglākais veids kā to izdarīt- ielikt bļodā ar gaļu sasmalcinātus sīpolus, sāli garšvielas, zaļumus, kārtīgi samaisīt, uzlikt vāku un ielikt ledusskapī. Pēc kāda laika gaļa sāk izdalīt sulu.
Ingredientu izvēle marinādei ir ļoti liela. Piparmētra un rozmarīns tiek izmanoti jēra gaļai. Baziliks, oregano un timiāns- vistas gaļas šašlikam. Koriandrs ir īpaši labs ar putna gaļu. Marinādei var pievienot ķiplokus vai sasmalcinātu ingvera sakni. Ar etiķi, citrona sulu vai vīnu aizrauties nevajadzētu, jo skābe nevis mīkstina gaļu, bet tieši otrādi, padara gaļu sīkstāku. Var pagatavot marinādi no skābpiena produktiem- kefīra, jogurta. Gaļa, kas marinēta sojas mērcē, iegūst pikantāku garšu.
Lai pagatavoti šašliku no zivs vai jūras produktiem, marinādes neizmanto. Zivi apkaisa ar sāli, pipariem un garšvielām, kad tā ir gatava var nedaudz apliet ar citronu sulu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties