Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:382343
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.06.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

- Pesticīdi bieži vien iedarbojas ne tikai uz kaitīgajiem organismiem, kuru iznīcināšanai tie paredzēti, bet arī negatīvi ietekmē citus ekosistēmas komponentus. Augsne -> augi -> augēdāji -> plēsēji. Pesticīdi nepaliek tikai uz lauka, kur tie izsmidzināti – gaisa strāvas paceļ viegli gaistošas vielas atmosfēras augšējos slāņos un izplata pa visu planētas virsmu.
- Augsnes, grunts un gruntsūdeņu pašattīrīšanās ir visu litosfērā notiekošo procesu kopums, kas vērsts uz augsnes, grunts un gruntsūdeņu sākotnējā sastāva un īpašību atjaunošanu.
- Biodegradācija ir augsnes attīrīšanās process, kurā iesaistīti mikroorganismi (piemēram, raugs, sēnes vai baktērijas), lai noārdītu vai sadalītu bīstamas vielas mazāk toksiskās vai nekaitīgās vielās. In situ biodegradācija nozīmē augsnes attīrīšanu uz vietas tur, kur noticis piesārņojums. Ex situ biodegradācija nozīmē piesārņotās augsnes savākšanu piesārņojuma vietā un nogādāšanu uz vietu, kur tā tiks attīrīta
- Fitoatveseļošana – augsnes attīrīšana no piesārņojošām vielām ar augu palīdzību. Ir augi, kam piemīt spēja noteiktu vielu (piemēram, smago metālu) klātbūtnē izdalīt vielas, kas aktivizē augsnes organismu attīstību, kas rezultātā palīdz samazināt un novērst augsnes piesārņojumu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties