Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:380346
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.10.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ārējās ierīces    3
  Ievads    3
  Klaviatūra jeb tastatūra    3
  Peles un citas lietas    3
  Monitori    4
  Printeri    4
  Skeneri    5
  WEB kameras    5
  Skaļruņi    6
  Kursorsviras un spēļu ierīces    6
  Mikrofoni    6
  Noņemamās atmiņas    6
  Iekšējās ierīces    7
  Skaņas karte    7
  Modems    7
  Tīkla kartes    7
  TV kartes    8
  Pielikums    9
Darba fragmentsAizvērt

Ārējās ierīces ir viss, kas atrodas ārpus personālā datora korpusa. Ārējās ierīces ir ļoti dažāda izmēra – sākot no mazas peles beidzot ar A1 formāta printeri. Šo ierīču piedāvājums ir ļoti plašs ražotājfirmu, cenu un iespēju ziņā. Tagad ārējās ierīces ir ļoti ērti un ātri pieslēdzamas, jo ir pieejama „Plug and Play”.
Klaviatūra jeb tastatūra.
Vēl nesen visas klaviatūras bija vienāda izskata – pelēkas taisnstūrveida plaknes ar taustiņiem, bet pēdējā laikā tās ir gan dažādās krāsās, gan formās. Protams, ka vēl joprojām tiek lietots pamata taustiņu komplekts – ciparu taustiņi, funkcionālo taustiņu rinda un QWERTY tipa burtu taustiņi. Arvien biežāk uz tastatūrām parādās ari dažādi „karstie” taustiņi, ar kuriem var ieslēgt e-pastu, internetu utt. To visu var izdarīt arī ar peli, bet ir cilvēki, kam labāk patīk īpašie taustiņi.
Tastatūru pieslēdz ar sešu adatu spraudni (vecākām klaviatūrām tas var būt lielāks) vai arī USB pieslēgvietā. Nevienam no pieslēgšanas veidiem nav īpašu priekšrocību.
Peles un citas lietas
Pele ir ļoti vienkārša ievadierīce. Pārvietojot to pa galdu, peles kursors monitorā atkārto visas izdarītās kustības. Standartpelei ir divi taustiņi. Protams, daudzām pelēm ir veltnīši, ar kuriem var tīt garākus dokumentus, kā arī dažādi palīgtaustiņi, ar kuriem var kopēt un ielīmēt, pārvietoties internetā utt.
Peles mehānisms arī ir ļoti vienkāršs. Vecākām pelēm, pārvietojot to, griežas peles apakšā ievietota smaga gumijas lodīte un tās kustības tik pārveidotas elektriskos signālos, kurus pārsūta uz datoru. Šāda sistēma ļoti ātri paliek netīra un sāk slikti reaģēt uz peles pārvietošanu. Protams, ka to var labot, iztīrot peli. Bet var nopirkt optisko peli, kurā nav lodītes. Kustību atkārtošanai tiek izmantots gaismas stars. Pelē nav mehānisku detaļu, kuras var palikt netīras vai nolietoties. Šādas peles nav obligāti jātur uz horizontālas virsmas. Var izvēlēties arī bezvadu peles, kas raida infrasarkanos vai radio signālus uz nelielu ierīci, kas pieslēgta datora aizmugurē. Šādām pelēm vajag baterijas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties