Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:380329
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.09.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 18 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    2
  Ievads    4
1.  Sociālā politika Latvijā    5
1.1.  Sociālā drošība    7
1.2.  Sociālie pabalsti    9
1.3.  Pensijas    13
1.4.  Pensijas aprēķināšana    18
2.  Latvija un ES sociālās politikas kontekstā    20
2.1.  Stratēģija „Europa – 2020”    21
2.2.  ES finansējums    23
2.3.  ES Padomes ieteikums Latvijai 2013. – 2014. gadam    26
  Secinājumi un priekšlikumi    28
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    30
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi un priekšlikumi

1. Sociālie pabalsti un citu sociālo garantiju veidi nespēj nodrošināt cilvēkam cienīgus dzīves apstākļus sociālā riska gadījumos bez papildus ienākumiem. LR Saeimas deputātiem ir jāpalielina sociālos pabalstus adekvāti šī brīža cenu līmenim, ka arī vienlaikus ar cenu līmeņa palielinājumu regulēt atbilstoši pabalstu apmērus.

2. Bērnu kopšanas pabalsta un piemaksu, par dvīņiem vai vairākiem vienās dzemdībās dzimušiem bērniem, palielinājums 2013. gadā 1. janvārī līdz 100 Ls, nesekmēs dzimstības pieaugumu. Jaunais pabalsta apmērs, pie līdzšinējā cenu līmeņa, nespēj segt nepieciešamos izdevumus. Neskatoties uz pieaugušo reģistrēto laulību skaitu, iedzīvotāju kopējais skaits strauji samazinās, kas arī vistiešākajā veidā atspoguļojas uz dzimstības līmeņa. LR Saeimas deputātiem ir jāstrādā pie valsts kopējās ekonomiskās labklājības paaugstināšanas, īpaši jautājumos, kas skar nodarbinātību un atalgojumu. Tādejādi būs iespējams uzlabot dzimstības līmeni.

3. Lielai daļai pensionāru nepietiek vecuma pensijas apjoma, lai segtu pirmās nepieciešamības izdevumus. Šobrīd vidējās vecuma pensijas apmērs sastāda 180 Ls, kas ir zem valsts noteikta iztikas minimuma. LR Saeimas deputātiem ir jāpalielina vecuma pensijas apmērus, vismaz līdz iztikas minimuma apmēriem. Tā kā lielākā daļa vecuma pensijas tiek tērēta komunālo pakalpojumu nomaksai, sniegt papildus palīdzību pensionāriem, šo izdevumu segšanai, ja nav iespējas palielināt pašas vecuma pensijas apmērus.
4. Vecuma pensijas paaugstināšanas dēļ, daļa iedzīvotāju vel pirms pensionēšans vecuma kļūst darbnespējīgi vai arī nomirst. 1. un 2. līmeņa pensijas uzkrātā nauda paliek valsts kasē un tiek novirzīta citiem mērķiem. LR Saeimas deputātiem, jāizdod rīkojums, neizmantoto 1. un 2. līmeņa uzkrāto vecuma pensijas, iedzīvotāju nāves dēļ, novirzīt šī brīža vai nākotnes pensiju izmaksai, tās palielināšanai
5. Nākotnē paaudžu solidaritātes princips nedarbosies, darbspējīgo iedzīvotāju skaita nepārtraukta samazinājuma dēļ. LR Saeimas deputātiem ir jāstrādā pie nodarbinātības sekmēšanas, tādejādi, ierobežojot darbspējīgo iedzīvotāju aizplūšanu uz ārzemēm, labākas dzīves meklējumos.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties