Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:380270
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.04.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Pēc manām domām, bieži vien šādi tiek manipulēts īpaši ar bērniem, kuriem ir viegli panākt uzticēšanos un viest uzticību, kā arī šādi varmākas rīkojas ar sirmgalvjiem, kuri, uzklausot svešinieku problēmas, notic tām un, piemēram, ielaiž savā mājvietā, un tādējādi tiek aplaupīti.
Īpaši šādi tiek manipulēts ar pozitīviem, labsirdīgiem, paļāvīgiem cilvēkiem, tāpēc, manuprāt, cilvēki būtu jāizglīto šajā jautājumā, proti, nebūt lētticīgiem, jo, kā secinājusi Soltere A. savā grāmatā, pētījumos ir pierādīts, ka cilvēks automātiski, neapzināti uztver katru apgalvojumu kā patiesu un tikai vēlāk to izvērtē un pārbauda. Līdz ar to ir svarīgi, uzklausot kādu nepazīstamu vai mazpazīstamu personu, pārdomāt katru otras personas izteikto frāzi, motīvus, kādēļ šis cilvēks diskutē un komunicē. Arī bērniem būtu nepieciešams izskaidrot, ka ar nepazīstamiem, uzbāzīgiem cilvēkiem, piemēram, uz ielas, nevajadzētu komunicēt vispār, proti, izvairīties no viņiem, jo bērni ir visneaizsargātākā un trauslākā sabiedrības daļa, kas vēl ļaunumu no labā neatšķir.
Izlasot šo grāmatu, nonācu pie vairākiem secinājumiem un pārdomām. Sākotnēji, lasot Solteras A.grāmatā aprakstīto par seksuālo varmācību, bija grūti noticēt, ka tas, kas tiek aprakstīts ir taisnība, drīzāk otrādi, uzskatīju to par utopiju, sākotnēji esot pārliecināta, ka šādas personas, šādi notikumi ir citviet, ne Latvijā. Taču, izlasot grāmatu un secinot, ka gan Latvijas plašsaziņas līdzekļos dzirdētais, gan pazīstamu cilvēku pieredze liecina, ka varmākas ir visur. Lai pasargātu gan sevi, gan savus tuviniekus no varmākām, ir nepieciešams pašiem rūpēties par savu un apkārtējo aizsardzību un drošību, īpaši sargājot un uzmanot bērnus, jo, kā jau minēju, bērni ir visneaizsargātākā sabiedrības daļa. Ir svarīgi ievērot grāmatā pausto, proti, lielākā daļa seksuālo varmāku ir recidīvisti, turklāt nesodīti savas izveicības, melu, veiksmīgas manipulācijas un citu, dažādu iemeslu dēļ, līdz ar to svarīgākais ir, manuprāt, iegaumēt un apzināt, ka neviens sabiedrības loceklis, neviena persona nav pasargāta no šādām nelaimēm mūsdienu nežēlīgajā sabiedrībā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1338344
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties