Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:380104
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pirmais solis ir aprakstīt atziņas, kādas man ir radušās daudzveidīgajā ģimeņu situāciju analīzē, ko veicu savas prakses laikā. Mājas vizītēs man bija iespēja iepazīt ģimeņu vidi, organisma un daudzo ārējo apstākļu attiecības, kā arī ģimenes locekļu savstarpējās attiecības, viņu savstarpējo attieksmi. Mans personīgais secinājums ir tāds, kā vides kaitīgie faktori (higiēna, aukstums, dūmu) ļoti ciešā mērā mijiedarbojas ar ģimenes savstarpējām attiecībām, konfliktiem, neizpildītām lomām un līdz ar to netiek apmierinātas pat pašas nepieciešamākās vajadzības ( uzturs, apģērbs, aizsardzība, medicīna). Diemžēl konstatēju, ka šie vides un psiholoģiskie faktori cieši saistīti arī ar ģimenes locekļu veselības stāvokli. Tāpēc, sociālā darba praksē svarīgi ir identificēt šādas ģimenes, un identificēšanas sākums var atklāties tikai tad, ja pedagogi informē par bērnu psiholoģiskiem faktoriem, par higiēnu, mediķi par veselības stāvokli, kaimiņi par ģimeņu savstarpējām attiecībām. Tāpēc svarīgi ir ne tikai pievērsties ģimenes kā sistēmas skatījumam, bet arī savstarpējai profesionāļu sadarbībai un komunikācijai.

Otrs svarīgs mans personīgais novērojums ir tāds, ka bieži vien vecāku nolaidība pret bērniem, alkoholisms, vardarbība pāriet no paaudzes paaudzē. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties