Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:379142
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Iedzīvotāji
2004. gadā Latvijā (pēc Centrālās Statistikas datiem) dzīvo 2 miljoni 317 tūkstoši cilvēku. No tiem 58,6% - latvieši, 28,8% - krievi, 3,9% baltkrievi, 2,6% ukraiņi, 2,5% poļi, 1,4% lietuvieši, kā arī igauņi, ebreji, čigāni u.c. tautības, Latvijā ir apmēram 200 lībieši (līvi). Pamatnācijas Latvijā ir latvieši un lībieši (līvi). Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju (78%) ir Latvijas valsts pilsoņi. Latvijas sabiedrība ir multietniska.
Vairums Latvijas iedzīvotāju dzīvo pilsētās. Lielākās pilsētas – Rīga, Daugavpils, Jelgava, Jūrmala, Liepāja, Ventspils, Rēzekne, Valmiera un Jēkabpils. Divdesmit trijās no tām iedzīvotāju skaits pārsniedz 10 000. Rīgā dzīvo viena trešdaļa no visiem Latvijas iedzīvotājiem (apmēram 780 tūkstoši iedzīvotāji).
Valsts valoda Latvijā – latviešu valoda. Baltu valodas (mūsdienās – latviešu valoda un lietuviešu valoda) pieder pie indoeiropiešu valodu saimes. Izplatītākās svešvalodas – krievu, angļu, vācu.
1. tabulā attēloti dati par mājsaimniecību skaitu Latvijā un to vidējo lielumu no 2003. gada līdz 2005. gadam. 2. tabulā attēloti dati par demogrāfisko situāciju Latvijā no 2004. gada līdz 2006. gadam.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties