Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:377697
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.11.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Profilakse.
Profilakse ir pasākumi, kurus veic, lai novērstu vai aizkavētu saslimšanu, arī lai uzturētu un stiprinātu veselību un novērstu ko nevēlamu.
Atkarības profilakse tiek definēta kā iepriekš paredzēta darbība, kuru veic, lai novērstu atkarības vielu lietošanas uzsākšanu vai spēļu (interneta) kaitīgu lietošanu, paaugstinātu vecumu, kad sākas atkarības vielu lietošana vai nekontrolēta spēlēšana, samazinātu lietošanas biežumu vai lietotās vielas daudzumu starp eksperimentētājiem un gadījuma lietotājiem.
Skolās veselības mācības stundās tiek pārrunātas atkarības - gan to izpausmes, gan sekas, kas rodas pēc to lietošanas. Kā arī tiek radītās dažādas dokumentālas īsfilmas par atkarīgo dzīvi, kas man liekas viss efektīvākā metode, jo filmās ir īsti cilvēki nevis aktieri, kam nākas sadzīvot ar atkarību sekām. Skolās arī pieejamie sociālie darbinieki, kas veic dažādas aptaujas, lai uzzinātu par skolēnu attieksmi un pieredzi ar dažām atkarību izraisošām vielām vai lietām.
Katra pilsēta arī rūpējas par dažādiem projektiem, kas palielinātu jauniešu zināšanu līmeni, piemēram Rīgā par to atbild Rīgas Domes Labklājības departaments - Labklājības departamenta Veselības pārvaldes Sabiedrības veselības veicināšanas un profilakses nodaļa ikdienā strādā ar speciālistiem, bērniem, jauniešiem un viņu ģimenēm, lai sniegtu informāciju un īstenotu pasākumus atkarības profilaksē un veselības veicināšanā. Viņu uzdevums ir veidot sabiedrisko domu pret atkarības vielu lietošanu Rīgas pilsētā, kā arī strādāt ar speciālistiem, bērniem un jauniešiem un viņu ģimenēm. Kā arī pilsētu sociālie dienesti strādā ar jauniešiem, kuri saskārušies ar kādu atkarību.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties