Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:377695
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nācis no vienkāršas ģimenes no Korsikas salas. Jau bērnībā parādīja lieliskas sekmes matemātikā un dabaszinātnēs. Droši vien, ka viņš jau tad bija izdomājis saistīt savu dzīvi ar karošanu. Viņš izrādīja mērķtiecību, jo ne jau katrs no vienkāršas ģimenes nākušais bērns vēlāk kļūst par Francijas imperatoru.
Napoleonam uz viņa panākumiem nebija viegls ceļš ejams. Tajā viņam palīdzēja ne tikai viņa prasmes, bet, protams, arī veiksme. Pats fakts, ka tikai gadu pirms viņa dzimšanas Francija bija ieguvusi Korsikas salu no Itālijas, ir ļoti interesants, jo ja tā nebūtu noticis, tad iespējams, ka viņš būtu palicis par tādu pašu vienkāršu advokāta dēlu par kādu piedzima un neviens nebūtu viņu pamanījis. Vai arī viņš būtu kļuvis par tādu pašu lielisku karavadoni un valdnieku par kādu kļuva Francijā, tikai tas būtu noticis Itālijā.
Nenoliedzami viņam piemita lieliskas karavīra iemaņas, kuras apstiprināja tas, ka viņš karaskolu Parīzē pabeidza viena gada laikā. (Pārējie to pabeidz divu gadu laikā) Pietam viņš to pabeidza ar ļoti apsveicamām sekmēm. Par šo skolu viņš bija teicis, ka šī skola ir viņa domu dzimtene. Uzreiz pēc tam viņš pieteicās artilērijas (lielgabalnieku) pulkā. Iespējams, ka ja nebūtu notikusi revolūcija, tad viņam nebūtu bijusi tik lieliska iespēja pierādīt sevi kaujās. Ar laiku viņam uzdeva arvien lielākus uzdevumus, jo jau pirmajās kaujās, kuras viņš aizvadīja kā ģenerālis, viņš bija parādījis, ka ir spējīgs vadīt armiju kaujās. Pirmā reize kad tauta viņu atklāti novērtēja bija, kad pēc izdevīga miera līguma parakstīšanas ar austriešiem Itālijā, viņu Parīzē sagaidīja kā varoni. Šis miera līgums bija svarīgs, jo pēc tā Francija atguva daļu Ziemeļitālijas, tādējādi atnesot mieru ar Austriju.
Laikam, ka uz Ēģipti Napoleonu bija virzījis Francijas ārlietu ministrs, kurš bija teicis – “Ēģipte ir bijusi Romas republikas province; tagad tai jātop mūsējai.”

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1137370
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties