Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:376183
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Transportbūves ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Jau kopš senseniem laikiem cilvēki ir izmantojuši ceļus, tuneļus un būvējuši tiltus, lai optimizētu nokļūšanu no vienas vietas uz citu. Pirmās ziņas par ceļu ierīkošanu sniedzas vēl 4000 gadus p.m.ē. senā pagātnē, kad mūsdienu Izraēlas teritorijā iedzīvotāji ielas noklāja ar akmeņu segumu (Ilustrācija 1). Protams, mūsdienās akmeņu klātas ielas ir retums un kopš 1824.gada, kad to uzklāja Parīzē, Elizejas laukos, tiek pielietots asfalta segums. Informācija par to, kad ir uzbūvēts pirmais tilts nav tik konkrēta, bet zinātnieki piekrīt, ka tiltu būvniecība ir aizsākusies akmens laikmetā. Tuneļu būvniecība, kuri ir rakti vienlaicīgi no divām pusēm, aizsākusies apmēram 6.g.s. p.m.ē. Viens no šādiem tuneļiem ir Seimosa tunelis, kurš atrodas mūsdienu Grieķijā un ir lielisks paraugs tam, kā izmantojot tikai ģeometriskus rēķinus var panākt tam laikam relatīvi lielu precizitāti.
Mūsdienās transportbūvju ierīkošana nav iedomājama bez modernās tehnoloģijas un augstas klases instrumentiem. Protams, instrumentu precizitāte ir atkarīga no tā, kam paredzēta šī transportbūve. Piemēram lauku ceļu izveidi izmantotās tehnoloģijas ziņā nevar salīdzināt ar daudzmiljonu tilta būvniecību. Taču tendence ir viena – aizvien vairāk pielietot automatizētu darbaspēku un GPS palīdzība lēnām sāk kļūt par ikdienu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1310653
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties