Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:375430
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Nepilngadīgo noziedzība
Jaunatne ir viena no aktīvākām sabiedrības grupām. Pusaudži jūt visas sabiedriskās dzīves izmaiņas un reaģē atbilstoši savām zināšanās, izpratnei un spējām. Jaunā cilvēka socializācija notiek ģimenē, skolā un apkārtnē, kurā viņš pavada lielo daļu sava laika. Visas šīs institūcijas ietekmē jaunieša uzvedību, vērtību orientāciju un viņa pretsabiedrisko uzvedību.
Šajā referātā tiks apskatīti statistiskie dati par noziegumiem, kurus izdara nepilngadīgie; bērna–likumpārkāpēja personība; faktori, kas ietekmē nepilngadīgo noziedzību; bērnu un pusaudžu noziedzības apkarošanas virzieni.
Kriminalogi atzīmē, ka nepilngadīgo likumpārkāpumu dinamika atsevišķos gados ir sarežģīta. [4., 109.] Lielas svārstības novērojamas arī atsevišķos noziegumu veidos. 1990. gadā starp personām, kas izdarīja noziegumus, bija 2498 nepilngadīgo. [2., 12.] Nākošajos gados nepilngadīgo aktivitāte likumpārkāpumos samazinājusies, sasniedzot 1994. gadā skaitu 1676. Tomēr noziedzības stāvokļa izmaiņas pēdējos gados rāda, ka nepilngadīgo noziedzībai ir tendence palielināties.1 Nepilngadīgo personu izdarīto noziegumu dinamika attēlota diagrammā…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties