Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:375027
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Telpaugu plānošana    4
  Telpaugu novietojums    4
  Telpaugu kopšana    6
  Telpaugu ietekme uz cilvēkiem    8
  Secinājumi    12
  Izmantotā literatūra    13
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēka uzturēšanās ērtība viesnīcās nodrošinās pateicoties komforta un patīkamas atmosfēras radīšanai pašā viesnīcas ēkā. Viesnīcas interjers ir ļoti svarīgs – šeit cilvēks pavada lielu dienas daļu – atpūšas numurā, pusdieno restorānā, nozīmē lietišķas tikšanās. Komforta un atmosfēras radīšanā ir svarīgi pareizi izvēlēties mēbeles, krāsu gammas un telpas apgaismojuma veidu, kā arī ņemt vērā tādu neaizstājamu elementu, kā augi, jo bez tiem nebūtu pabeigtības un pilnības sajūtas. Telpaugi ir tādi augi, kuri apmierina cilvēka estētiskās vajadzības un spēj ilgstoši izdzīvot iekštelpās mākslīgā apgaismojumā, mitrumā un temperatūrā. Telpaugi ne tikai maina un uzlabo telpas izskatu, bet arī padara vidi veselīgāku, ražo skābekli un uzlabo pašsajūtu. Augi var izcelt telpas stilu, vai arī kontrastēt ar to. Augi var dominēt, būtiski ietekmējot telpas raksturu un radot tajā interesantus stūrīšus, vai arī vienkārši būt par telpas detaļu. Neviens labs viesmīlības uzņēmums bez telpaugiem nevar iztikt, jo tie ir nepieciešami, lai telpu padarītu dzīvīgāku, un viesis varētu justies kā mājās.
Lai viesmīlības uzņēmums radītu labu iespaidu par sevi, tad arī telpaugiem ir jābūt koptiem un veselīgiem, tādēļ jau iegādājoties ir svarīgi vispirms tos aplūkot, lai pārliecinātos, ka tie ir veselīgi – ar stingru stumbru un veselīgām, simetriskām izvietotām lapām. Izvēloties telpaugus uzmanību ir arī jāpievērš auga smaržai un krāsai, jo tai ir liela nozīme garastāvokļa ietekmei. Kā arī nedrīkst aizmirst, ka ne visi telpaugi sader kopā. Lai varētu ievērot visus principus telpaugu izvēlē, kā arī kopšanā, ne vienmēr pietiek ar pieejamajiem teorētiskajiem materiāliem. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1236144
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties