Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:373733
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Atšķirībā no pārējiem aizliegumiem, likumā noteiktie ir vispār zināmi un neviens nevar atsaukties uz to nezināšanu, tāpat kā nevar atsaukties uz likumu nezināšanu. Šeit vietā ir teiciens “Likuma nezināšana neatbrīvo no atbildības”.
Atsavināšanas aizliegums attiecas uz pašas lietas īpašībām, nevis uz ieguvēja personu. Lietas, uz kurām pastāv atsavināšanas aizliegums ir tuvas lietām, kuras nevar būt par īpašuma priekšmetu tāpēc, ka izņemtas no civiltiesiskās apgrozības. Tomēr šādas lietas vispār nav apgrozībā un prasījums nav iespējams. Tāpēc drīzāk vajadzētu teikt, ka lietas, uz kurām pastāv šādi aprobežojumi ir ierobežotas civiltiesiskajā apgrozībā (piemēram, kultūras pieminekļi, alkoholiskie dzērieni, šaujamieroči).
Atsavināšanas aizliegumu nedrīkst jaukt ar apgrūtinājumiem (servitūts, reālnasta), arī citu personu tiesībām uz lietu. Noteikumi par atsavināšanas aizliegumu nav piemērojami gadījumiem, kad īpašnieks pēc likuma nav bijis spējīgs atsavināt lietu, tas ir nav uzlikts aizliegums, bet pastāv nespēja izlietot savas tiesības (piemēram, atsavinātājam nav rīcībspējas un tāpēc atsavinājumam nepieciešama aizbildņa vai aizgādņa piekrišana).
Tāpat atsavināšanas aizliegums ir jāatšķir no strīdus lietām, kad ar atsavināšanu tiek aizskartas trešās personas intereses, kura nav atsavināšanas darījuma dalībnieks, bet kuras piekrišana būtu darījumam nepieciešama (piemēram, kopīpašnieks, laulātais, aizbildnis vai aizgādnis).
Šajos gadījumos, pretēji likumiskajam aizliegumam, darījums savu spēku nezaudē, ja vien trešā persona neapstrīd to likumā noteiktajā termiņā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1125421
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties