Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:373625
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Baroks Latvijā (mūzika).
Mūsdienās nav mazinājies baroka mūzikas cienītāju pulks – katru gadu Latvijā tiek rīkoti senās mūzikas svētki ( Rundālē, Bauskā un citur), kā arī izdoti baroka mūzikas kompaktdiski.
Liepājas Svētās Annas baznīcas lepnums ir ērģeles, kuras izgatavojis Liepājas meistars Kārlis Hermanis. 1913. gadā slavenā komponista Alfrēda Kalniņa vadībā iebūvētas lieliskas Walker firmas ērģeles. Annas baznīcas ērģeles .

Koncerti:
Latvijā uzstāsies starptautisks baroka mūzikas ansamblis „Sansara”. 6.augustā Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā baroka mūzikas ansamblis „Sansara“ atskaņos vācu baroka mūziku - šoreiz - kamersastāvā. Pamatā „Sansara“ ir kameransamblis, kura sastāvs var paplašināties atkarībā no programmas – gan instrumentālā, gan vokālā veidolā.

Rēzeknē rudens sākums asociējas ne tikai ar vēsiem vakariem un pārvērtībām dabā, bet arī ar Baroka mūzikas skaņu krāsām. Šogad tās norisināsies no 2. līdz 6. septembrim un šā gada tēma ir „Musicus viator” („Ceļojošais mūziķis”) – mūziķa ceļojums pāri valstīm, gadsimtiem, kuram līdzi seko mūzika, kas tāpat atrodas nemitīgā kustībā.

Marta vidū Latvijā viesojas viens no Eiropā pazīstamākajiem un atzītākajiem metāla pūšamo instrumentu mūziķiem, baroka trompetists Frīdemans Immers / Friedeman Imme,/, lai no 11. līdz 13. martam Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā sniegtu meistarklases.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1237705
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties