Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:372964
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.09.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Kā jau ar visām lietām šajā pasaulē, arī McDonaldizācijai ir savi atbalstītāji, pretinieki un ir cilvēki, kam vienkārši nav nedz labi, nedz slikti. Lielākajai daļai pasaules populācijas šķiet tīkama šī racionālā sistēma, kurā dzīvojam, tādēļ atbalstītāju ir vairumā. Mazāka cilvēku grupa ir cilvēku, kas it kā redz visus McDonaldizācijas negatīvos aspektus, tomēr pozitīvi novērtē kādu no tās piedāvātajām dimensijām, savukārt trešajā pavisam niecīgajā grupā, kurā ietilpst arī pats grāmatas autors Ritzers, ir cilvēki, kas šo procesu vēlas iznīdēt pilnībā, atgriezties pie laika, kad „McDonalds” vēl bija brāļu McDonaldu nelielais uzņēmums. Autors uzsver, ka, kaut arī uzskata, ka McDonaldizācija ir sabiedrību graujošs process – dzelzs būris - , viņš necer, ka tas savu uzvaras gājienu apturēs, tomēr izsaka cerību, ka, izlasot šo grāmatu, cilvēki kaut nedaudz, bet aizdomāsies par to, cik daudz lietas mēs darām stingri šo 4 dimensiju – efektivitātes, saskaitāmības, paredzamības un kontroles – ietvaros, cik paredzama kļuvusi mūsu dzīve un centīsies kaut nedaudz, bet to mainīt.
Grāmata ir populārzinātniskā, viegli uztveramā stilā sarakstīta, tajā ir daudz piemēru no sadzīves situācijām, kas lieliski papildina autora domas. Kā viņš pats arī atzīst, šo procesu viņš vēlas apturēt un mainīt, tādēļ arī izteikts negatīvisms caurstrāvo visu grāmatu. Manuprāt, vērojama klasiska amerikāņu rakstniecības metode, kad viss tiek atkārtotas vairākas reizes ar katru reizi aizvien vairāk pietuvojoties tai vienai vienīgajai galvenajai domai, kas šajā gadījumā ir – McDonaldizācija ir process, kuru nav iespējams apturēt, bet es varu Jūs par to informēt.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1349613
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties