Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:372398
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.08.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi:
Darba izvirzītā hipotēze: „Pirktais minerālūdens satur H+, Fe3+, SO42- jonus, bet nesatur Cl- un CO32- jonus” tikai daļēji apstiprinājās, jo veicot jonu pierādīšanu minerālūdenī, tika pierādīti tikai divi joni, kas atrodas pirktajā minerālūdenī - H+, SO42-, bet tas nesatur Fe3+, Cl- un CO32-.
Kopumā tika pierādīti 5 joni. 1. jons - Fe3+ tika pierādīts ar H+ jonu. Ja dotais minerālūdens saturētu Fe3+ jonu, tad parādītos sārts krāsojums, bet veicot pirmā jona pierādīšanu, šīs izmaiņas netika novērotais. Ūdens nemainīja krāsojumu un palika tik pat caurspīdīgs, kā bija sākuma.
2. jons, kurš tika pierādīts bija H+. Tika ņemts indikators, kuram virsū tika iepilināts piliens. Universālindikātors krāsu nenomainīja. Tas liecināja par to, ka minerālūdens satur H+ jonus. Skatoties pēc universālindikātora skalas, dotais indikators uzrādīja pH=7, t.i. minerālūdeņa vide bija neitrāla.
3. jons, kurš tika pierādīts ar Ba2+ jonu bija SO42-. Lai uzzināt, vai dotais minerālūdens satur SO42- , tam tika pievienots Ba2+ jons, kuru rezultātā veidojas balts duļķojums ar baltām nogulsnēm. Pēc šī novērojuma varēja secināt, ka dotais ūdens satur SO42- jonus.
4. jons, kurš tika pierādīts ar Ag+ bija Cl-. Savienojoties šiem joniem kopā, vajadzētu parādīties baltām nogulsnēm vai baltam duļķojumam, bet šīs izmaiņas ūdenī netika novērotas. Secinot no tā, minerālūdens nesaturēja Cl- jonus.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1333572
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties