Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:372306
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.06.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Darba savā darbā pārsvarā balstās uz latviešu pedagogu un psihologu teorētiskajiem atzinumiem par bērna gatavību skolai.
Bērna sagatavošana skolai apvienojas ar pirmsskolas izglītību – sākotnējo izglītību, kurā ar skolotāja vai vecāku palīdzību notiek bērna personības daudzpusīga veidošanās, veselības stiprināšana, sagatavošanās pamatizglītības ieguvei skolā un iesaistei sabiedrības dzīvē. Pirmsskolas izglītību īsteno ģimenē vai ģimenē un pirmsskolas izglītības iestādē.
Ilgu laiku pedagogi un psihologi uzskatīja, ka par bērna gatavību skolai liecina tikai viņa intelektuālais attīstības līmenis un tas zināšanu un priekšstatu krājums, ar kuru bērns ierodas skolā - tātad, galvenokārt, prasmes lasīt un rakstīt. Tā ir ļoti vienkāršota un novecojusi pieeja, sagatavojot bērnus skolai.
„Tā kā pirmsskolas vecuma bērnu gatavošana skolai ir nopietns, ilgstošs un sarežģīts darbs, par to jādomā visiem pirmsskolas iestāžu pedagogiem un vecākiem jau savlaicīgi. No mūsu rūpēm ir atkarīgas bērna veiksmes un neveiksmes skolā un pat visā viņa dzīvē”, saka pedagogs un psihologs A.Vorobjovs. Pirmsskolas vecumā bērna attīstība noris ļoti strauji, tāpēc pieaugušajiem ir liela atbildība pareizi audzināt bērnus, izvēloties pareizākās metodes, lai sasniegtu pēc iespējas labākus rezultātus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties