Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:372273
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

F. Engels uzskatīja, ka tieši darbs padarīja pērtiķi par cilvēku un nekas cits. Nebija nekādas dieva rokas iejaukšanas, nenotika mutācijas un evolūcija ir darba procesa attīstība, kura rezultātā attīstījās arī pērtiķcilvēku darba iemaņas, instrumenti, kas sekmēja smadzeņu ķermeņa un iemaņu attīstību. Arī sabiedrība radās darba rezultātā, tā bija nepieciešama lai sekmīgāk un intensīvāk izpildītu darbu.
F. Engelsa darbā „ Darba loma pērtiķa tapšanā par cilvēku” viņš pakāpeniski un loģiski izskaidro visu cilvēka attīstības gaitu un pamat atziņa ir tāda kā darbs ir katras bagātības avots. Par pirmo no evolūcijas soļiem viņš uzskata funkciju pārdalījumu starp rokam un kājām un stāvas gaitas izveidošanās. Un tieši stāvā gaita bija izšķirošais solis pērtiķa tapšanā par cilvēku. Par galveno darba instrumentu viņš uzskata pašas rokas, tas attīstījās no paaudzes paaudzē, līdz kļuva lokanākas, brīvākas un spēja pildīt vairākas funkcijas. Šīs periods aizņēma ļoti daudz laika, neizsakāmi daudz, tomēr tas notika un attīstoties rokām, pēc Darvina korelācijas līkuma attīstās arī citas ķermeņa daļas. Es šīm apgalvojumam piekrītu un man tas liekas loģiski, ja kaut kāda ķermeņa daļa maina vai papildina savas funkcijas, tad notiek funkciju pārdalījums un trūkstošas funkcijas uzņēmās kāda cita ķermeņa daļa. Līdz ar to rodas vairāk apstrādājamas informācijas smadzenēm un palielinās impulsu un spriedzes apjoms, kas izraisa vajadzību pēc ķermeņa attīstības kopumā. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1129052
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties