Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:372260
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.10.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Francijas zinātnieku, pirmās skaitļojamās mašīnas izgudrotāju (16 gadu vecumā), vairāku fizikas un matemātikas likumu atklājēju un filozofu Blēzu Paskālu (1623-1662) pamatoti atzīst par 20. un 21. gadsimta cilvēka identitātes izteicēju un tēla veidotāju. Viņa aforistiskais darbs „Domas” raksturo paradoksālu cilvēka stāvokli pasaulē, kur savijas dižums un niecība. Cilvēka apbrīnas vērto varenumu pierāda tā apziņas spēja, niecību vienlaikus apliecina viņa fiziskais vājums.
Paskāls atzīst vienkāršu dzīvi un pazemīgu lūgšanu par cilvēka morālo terapiju. Viņš uzskata, ka cilvēks bez ticības nespēj īsti iepazīt ne labo, ne taisnīgumu. Visi cilvēki cenšas būt laimīgi - šai ziņā nav izņēmumu. Lai cik dažādi būtu izvēlētie līdzekļi, tiem visiem ir viens mērķis. Visas gribas izpausmes ir saistītas ar tiekšanos uz šo mērķi. Tas ir visu cilvēku rīcības virzītājspēks, cilvēks no šā mērķa neatsakās pat karātavās. Tomēr jau ļoti ilgus gadus bez ticības nevienam nav izdevies sasniegt šo patstāvīgi iekāroto mērķi. Visi par kaut ko sūdzas - visās zemēs, visos laikos un jebkādos apstākļos. Neviens jau nemācās no citu kļūdām, labākajā gadījumā - tikai no savējām.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties