Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:370525
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Prolog
Par vārda „PROLOG” autoru tiek uzskatīts Filips Roussels, kas tika izveidota kā abreviatūra no vārdiem "PROgrammation en LOGique” (Franču val. Loģiskā programmēšana), kas notika ap 1972. gadu.
Loģiskā programmēšana un viena no tās zināmākajām valodām- PROLOG, lieto deklarējošu pieeju datorprogrammu veidošanai. Loģiskās programmas tiek veidotas izmantojot divus abstraktus jēdzienus: īstenība, patiesība un loģiskā dedukcija. Mēs varam pajautāt vai programmā izteiktā aksioma ir patiesa interpretējot to pret programmā esošajiem simboliem, vai arī pret loģiskais izteikums atbilst mūsu sastādītajai programmai. Šie jautājumi var tikt atbildēti neatkarīgi no kāda konkrēta izpildes mehānisma.
Nedaudz no vēstures.
Par loģiskās programmēšanas pamatlicējiem var uzskatīt Robertu Kovaļski un Alanu Kormarūru. Kovaļskis noformulēja notikumu interpretēšanu pēc Horna likuma loģikas un pierādīja, ka aksioma A vai B var tikt nolasīta kā rekursīvās programmēšanas valodas procedūra, kur A ir procedūras galvas daļa, bet B ir izpildāmā daļa. Tajā paša laikā Kormarūrs un viņa darba grupa Marsel-Aiksas Universitātē attīstīja specializētu teorēmu apstiprinātāju, kuru tie izmantoja lai attīstītu īstas skaitļojamās mašīnas. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties