Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:370151
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.09.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Prūsijas dominējošā muitas savienība (Zollverein), kas tika dibināta 1834. gadā, ir viens no efektīvākajiem integrācijas modeļiem, kas turpināja darboties ietekmīgi pat nākamā gadsimta laikā, kad 2. pasaules kara laikā aizsākās diskusijas par Vācijas iespējamo politisko sadalījumu. Tika neapšaubāmi pieņemts, ka muitas savienība novedīs pie valūtas koordinācijas, tālāk, sekojoši, pie monetārās savienības, kas galu galā pārtaps politiskajā savienībā, tāpat kā tas bija noticis Zollverein gadījumā. Daudzi 19. gadsimta vācu nacionālisti ticēja, ka ekonomiskā integrācija agri vai vēlu novedīs arī politiskās integrācijas.
Daudz vēlāk šī muitas savienības koncepcija kļuva aktuāla arī brīvās tirdzniecības zonas Eiropas Kopienas atbalstītājiem kā piemērs, ka suverēnas valstis var rīkoties pēc koordinētas liberālās ekonomikas politikas, neko nezaudējot savas politiskās nostājas neatkarībā. Lai gan diskusijas par Zollverein koncepta lietderīgumu joprojām turpinās, lielākais vairākums piekrīt tam, ka šī koncepta veidošanos ir vadījuši pragmātiski apsvērumi un tiem sekojošā ekspansija.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties