Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:370061
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Problēmas, kuras rodas saskaroties ar adopciju    4
1.1.  Tiesiskās problēmas    6
1.2.  Praktiskās problēmas    9
2.  Preventīvie pasākumi adopcijas jautājumu risināšanai    11
3.  Sabiedrības nostāja adopcijai uz ārvalstīm    16
  Nobeigums    23
  Izmantotās literatūras saraksts    24
Darba fragmentsAizvērt

Izvēlējos tēmu „Ar adopciju saistītās problēmas Latvijas Republikā” tāpēc,ka par šo jautājumu ir jarunā biežāk un skaļāk. Televīzijā, radio, avīzēs ļoti bieži iepriekšējos gadus izskanēja vārds „adopcija”. Vēlējos vairāk uzzināt, kādas problēmas rodas un kādas pastāv. Apskatīju tās no diviem aspektiem. No tiesiskās puses un no praktiskās puses. Izrādās, ka Latvijas likumdošana nav sakārtota arī adopcijas jautājumos. Kaut gan Latvija pieņēmusi Eiropas Konvenciju par bērna adopciju jau 2000. gadā. Tā vien liekas, ka nekas netiek mainīts. Likumdošanā ir izmainīti tikai daži panti, kuri skar adopciju.
Runājot, par valsts iestādēm, kuras rīkojas saistībā ar adopciju, to darbinieki, bieži vien, nav kvalificēti un kompetenti jautājumos, kas skar adopciju.
Visgrūtāk nācās rakstīt jautājumu par preventīvajiem pasākumiem. Kas vienam liekas ļoti labs, tas otram nē. Izvēlējos pašus vienkāršākos variantus. Prieks, ka mūsu valstī ir izveidotas vairākas organizacijas, kuras aizstāv bērnu intereses. Viena no lielākajām ir „Latvijas tīkla koordinators organizācija Glābiet bērnus”. Šīs organizācijas uzdevums bija panākt ,lai valdība un Saiema pildītu starptautiskās saistības pret bērniem.
Vēl viens jautājums, kuru izskatīju, bija sabiedrības nostāja adopcijai uz ārzemēm. Domas dalās. Ja vieni uzskata, ka atļaujot bernus adoptēt uz ārzemēm mēs sniegsim viņiem ģimeni un mājas. Līdz ar to, mēs iestāsimies par bērna tiesībām. Ļausim viņam izaugt ģimenē, lai arī kur tā atrastos. Tad otrs sabiedrības viedoklis ir pilnīgi pretējs. Ļaujot adoptēt bērnus uz ārzemēm, mēs tikai vairosim bērnu tirdzniecību ārvalstīs. Bet, lasot likumdošanu, tā ir tik stingra adopcijas jautājumos, ka diez vai šāda rīcība tiktu pieļauta. Domāju, ka katrs, vēlot bērnam tikai labu un skaistu, domās tikai par to kā šis bērns attīstīsies un būs pateicīgs tiem, kas viņam ļāva izaugt ģimenē.
Sabiedrības viedokļi mainās arī par likumdošanu. Vieni, kas domā, ka likumi, saistīti ar adopciju, ir stingri un vēl jāievieš kādi stingraki nosacījumi. Otri, ka likumi ir jāmaina, lai ļautu vecākiem ātrāk un lētak iegūt šo bērnu, lai varētu audzināt. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1121997
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties