Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:369102
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ludza ir viens no Latvijas Republikas rajona centriem. Tā atrodas Latvijas austrumos, Latgales augstienes Rēzeknes pazeminājuma austrumdaļā, piecu ezeru ielokā. Platība 1053 ha. Gleznaino skatu tai piešķir daži pacēlumi-Makašānu, ebreju veco un jauno kapu kalni Mazā Ludzas ezera ziemeļu krastā, Pilskalns, Baznīcas, Odu, pilsētas veco un jauno kapu, Jurizdikas kalni Lielā Ludzas ezera dienvidu malā.
Ludzas pilsēta atrodas rajona centrālajā daļā un robežojas ar Isnaudas, Cirmas un Zvirgzdenes pagastiem. Pilsētu šķērso tāda svarīga starptautiska auto maģistrāle kā Rīga- Maskava, ar apvedielu caur dienvidrietumu nomali Runtortu. Ludzu autosatiksme savieno ar Kārsavu, Ezerniekiem, Goliševu, Ciblu, Līdumniekiem, Rogovku. Autobusu līnijas savieno to ar rajona pilsētām Kārsavu un Zilupi, visiem pagastiem, kā arī ar Rēzekni, Daugavpili, Rīgu, Cēsīm, Krievijas Federācijas Pleskavas apgabala pilsētu Sebežu. Cauri pilsētai iet Rīgas- Maskavas dzelzceļa līnija ar Ludzas staciju.

Pilsētas teritorijas vertikālajā ģeoloģiskajā griezumā izdala divas galvenās sastāvdaļas: pamatklintāju un nogulumiežu segu. Pamatklintāju veido stipri dislocēti arhaja un proterozoja metomorfie un intruzīvie ieži.
Nogulumiežu segu veido dažāda vecuma (pirmskvartāra un kvartāra) nemetamorfizēti ieži. To biezums svārstās ap 900 m. Pirmskvartāra nogulumu virsmas absolūtā augstuma atzīmes mainās no +80 līdz +125m.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1232930
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties