Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:368744
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kādas, manuprāt, ir ES perspektīvas? Kāpēc?
Manuprāt, ES nākotnē gaida sabrukšana,jo ES tā ir vienota ekonomiska telpa ar ļoti lielām dzīves līmeņa atšķirībām- ir nomales un pažobeles (Latvija), kur nabadzība plešas plašumā, un ir pārtikusī Vācija un Dānija. Un šī līmeņu starpība arvien palielinās, jo Latvija kļūst arvien nabadzīgāka. Protams, Latvija sevi varētu pabarot un saražot sev pārtiku, bet ES uzskata, ka pārtika ir jāieved, jo pašiem nav rentabla tās ražošana. Eiropa ļoti maz ko ražo, jo visu lētāk ir saražot Ķīnā. Problēmas piemeklē daudzas valstis pēc kārtas, un tas , manuprāt, liecina, ka Eirozona ir sabrukuma priekšā.
• Eirozonas un līdz ar to arī Eiropas Savienības (ES) sabrukšana ir paredzama, žurnāla Otkritij Gorod publicētajā rakstā pauž bijušais Vācijas ārlietu ministrs un vicekanclers Joška Fišers.Eirozonas sabrukums, iespējams, notiks, jo ilgtermiņā ES nespēs izturēt interešu konfliktus un valstu nacionālo interešu atdzimšanas procesu, nenodarot tām lielu ļaunumu.J.Fišers uzskata, ka Īrijas ekonomiskās lejupslīdes laikā, kas galvenokārt bija uzticamības krīze banku stabilitātei un ES politiskās vadības spēju un kompetences pārbaude, Eiropas vadītāji metās viens otram pie rīkles. Īrijas problēmas saasināja ES valstu līderi, kuru izvirzītais mērķis bija saglabāt eiro valūtu, darīja pretējo, kas veicināja finanšu tirgus nervozitāti un nestabilitāti. (www.delfi.lv, 5.janvāris 2011.gads)
• Situācija Eiropas Savienībā, kas cīnās ar parādu krīzi, vēl arvien ir satraucoša un bloka nākotne šķiet neskaidrāka nekā jebkad agrāk, trešdien atzina Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītājs Dominiks Stross-Kāns."Eiropā saglabājas satraucoša situācija, un nākotne ir neskaidrāka nekā jebkad," viņš sacīja Ženēvā. ES līderi pēdējās dienās spriež, vai būtu jāpalielina parādos ieslīgušu eiro zonas valstu glābšanas fonda apmērs. Pastiprinās bažas, ka Portugāle būs nākamā valsts pēc Grieķijas un Īrijas, kas būs spiesta prasīt ES un SVF palīdzību savu ekonomiku glābšanai no bankrota.(www.delfi.lv, 8. decembris 2010.gads)

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties