Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:367026
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

3. Atjaunojamo energoresursu izmantošanas ietekme uz
ekonomiku
21. gs. sāka pastiprināti pievērst uzmanību dabas aizsardzības jautājumiem, jo resursu izsīkšanas problēma un straujās klimata pārmaiņas sāka acīmredzami ietekmēt dzīvo radību eksistenci un ekonomiku. Lai mazinātu neatjaunojamo dabas resursu pielietošanu un kaitīgo vielu nokļūšanu apkārtnē, pievērsās atjaunojamo energoresursu izpētīšanai un izmantošanai, tomēr ne vienmēr atjaunojamo energoresursu izmantošana ir ekonomiski izdevīga.
Īrijas valsts ģeogrāfiskais stāvoklis un klimata īpatnības nodrošina vēja un okeāna enerģijas pieejamību un izmantošanu, pie tam pēc meteoroloģiskiem pētījumiem Īrijas valsts krasti ir vējainākie Eiropā, bet viļņu kustība un lielums nodrošina vislielāko enerģijas iegūšanas apjomu visā pasaulē. Šīs īpatnības stimulē investēšanu pētniecisko darbu izstrādē un pielietojumā. Tas nodrošinātu nākotnē mazākas izmaksas vēja turbīnu, ģeneratoru, okeāna enerģijas iegūšanas ierīču ražošanā un to uzstādīšanā, rezultātā, tas būtu ekonomiski izdevīgs elektroenerģijas ieguves veids.
Saules un ģeotermālās enerģijas iegūšana ir atkarīga no saules sildīšanas un pieejamības karstajiem ūdeņiem zemes dzīlēs. Saules spīdēšana Īrijas valstī ir nepastāvīga, bet cietā zemes garoza neļauj piekļūt karstajiem ūdeņiem. Rezultātā izdevumi, kas tiktu ieguldīti šajā jomā, pārsniegtu ienākumus, tāpēc valsts sektoram nav izdevīgi attīstīt šo jomu. Savukārt privātais sektors šīs jomas pielietošanas rezultātā gūst noteiktus ienākumus, jo pieaug to mājsaimniecību skaits, kas vēlas ierīkot enerģijas iegūšanas ierīces savās mājās, līdz ar to parādās uzņēmumi, attīstās tehnoloģija, parādās darba vietas, attīstās ražošana un ekonomika kopumā gūst labumu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1330253
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties