Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:366974
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

No saliekamā dzelzsbetona var izgatavot visas dzīvojamās ēkas sastāvdaļas: pamatus, pagraba sienas, ārējās un iekšējās sienas, karkasa elementus, starpstāvu pārsegumus, jumtu, kāpnes u.c.
Lielpaneļu ēku ārējās sienas var būt vienkārtas no vieglbetona vai gāzbetona un trīskārtu (ar minerālvates, šūnu betona, fibrolīta va citu siltumizolācijas materiālu starpkārtu).
Vienkārtas paneļu izgatavošanai izmanto keramzītbetonu, kā arī betonus ar sārņu pumeku, uzputotu perlītu un citiem poraino pildvielu veidiem.
No šūnu betona izgatavo istabas izmēru sienu paneļus ar biezumu 24-34 cm. Pirms ievietošanas veidnē paneļa stiegrojuma karkasu pārklāj ar pretkorozijas pārklājumu (piemēram, cementa-kazeīna vai polistirola).
Lielpaneļu ēkās nepieciešams paredzēt metāla ieliekamo detaļu, skrūvju un metinātu savienojumu aizsardzībai pret koroziju. Prakse pierādījusi, ka pretkorozijas un laku-krāsu pārklājumi nepasargā saliekamo elementu metāla savienojumus no korozijas. Efektīvāk ir uzklāt uz iepriekš sagatavotām ieliekamo detaļu un savienojumu virsmām izkausētu materiālu pretkorozijas pārklājumus. Izkausēto materiālu (cinku, polimērus) uzklāj ar saspiesta gaisa vai inertas gāzes strūklu palīdzību, izmantojot pārnesumus vai stacionārus elektriskus vai gāzes aparātus. Paneļus montējot, pretkorozijas pārklājumus uz sametinātajām šuvēm uzklāj ar pārvietojamu iekārtu.
Visus rūpniecības nozaru ražošanas ēku celtniecībā plaši lieto sienu paneļus. Tie var būt vienkārtas un daudzkārtu (ar vidējo siltumizolācijas kārtu un ārējām kārtām no parastā dzelzsbetona).
Vienkārtas paneļus izgatavo no autoklavētiem šūnu betoniem ar tilpumsvaru 700 kG/m3 un stiprību 40 kG/cm2 , kā arī no vieglbetoniem (keramzītbetons ar tilpumsvaru 800-900 kG/m3 , marka 50 kG/cm2 ).
Iepriekš saspriegtie paneļi ar garumu 12 m ir ribotas plātnes ar 30 cm augstām garenribām un 13 cm augstām šķērsribām vai arī – plakanas keramzītbetona plātnes.
Pašreiz vismazākais svars un vismazākā izmaksa ir šūnu betona norobežojošām konstrukcijām.
Pašreiz kārtainie sienu paneļi vēl ir relatīvi smagi un izmaksā dārgāk par vieglbetonu vienkārtas paneļiem.
Kārtaino sienu paneļu uzlabošanas pamatvirziens ir lietot efektīvus siltumizolācijas materiālus (minerālvati ar sintēsku saiti, poroplastus u.c.). Smagais betons aizsargkārtās („čaulās”) jāaizvieto ar azbestcementa, plastmasu vai vieglo sakausējumu loksnēm. Tādējādi piekaramiem paneļiem var panākt 1 m2 svaru 40-80 kG.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1396474
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties