Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:365489
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    2
1.  TEKILAS IZCELŠANĀS VĒSTURE    3
2.  TEKILAS VEIDI    6
3.  TEKILA KOKTEIĻOS    9
  NOBEIGUMS    11
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    12
Darba fragmentsAizvērt

Neviens cits dzēriens nav apvīts ar tādu daudzumu leģendu, mītu, nostāstu un ticējumu kā tekila. Nemierīgā un daudzveidīgā Meksikas vēsture ir ļoti līdzīga tekilas vēsturei. Nav iespējams pilnībā izprast Meksiku, neizprotot tekilas vietu tās vēsturē un kultūrā.
Ar tekilu ir saistīti neskaitāmi mīti un viens no tiem vēsta par to, ka tekilas pudelē ir jābūt tārpam. Jā, atsevišķām tekilas šķirnē, kuras pilda pudelēs ASV, pievieno tārpus, lai radītu iespaidu un palielinātu pārdošanas apjomus, bet tas ir tikai mārketinga triks, nevis Meksikāņu tradīcija.
Dzirdēts mīts arī par to, ka tekila ir spirtots dzēriens, kas gatavots mājas apstākļos, tomēr tā tas nav. Šis dzēriens tiek iegūts īpašas destilēšanas un izturēšanas rezultātā.
Tekila ir daudz stiprāka par citiem stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem, oficiālās tekilas stipruma normas svārstās robežās no 38 – 55 %.
Meksikāņu pētnieki ir pārliecināti, ka augļu ekstrakti, kuri ietilpst tekilas sastāvā, ir efektīgāki aizkuņģa dziedzera ārstēšanai nekā tradicionālie medikamenti. Zinātnieki ķīmiķi no Gvadalaharas universitātes apgalvo, ka vielas, kuras satur zilā agave var izmantot kā komponentus efektīvāku medikamentu ražošanai, kas ārstē kuņģa čūlu, zarnu trakta audzēju un Krona slimību. Lielākā daļa mūsdienu medikamentu zaudē savas īpašības saskarē ar kuņģa sulu, vēl pirms ir nonākušas zarnu traktā, bet tekilas komponenti darbojas kā pretlīdzeklis medikamentu preperāta neitralizēšanai un ļauj aktīvajām vielām nonākt tieši slimības skartajā barības vadā.
Kas tad īsti ir ar noslēpumiem un leģendām apvītais dzēriens un kā tas radies?…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties