Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:363484
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.09.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jānis Lauva dzimis 1906. gada 4. decembrī Skrundā zemnieku ģimenē, tur arī pabeidzis pamatskolu. Bērnībā un jaunībā nākamais mākslinieks iepazina visus lauku darbus un zemnieka uzticamo darbabiedru zirgu. Vēlāk zirgs kļuva par iemīļotu motīvu viņa gleznās.
1927. gadā Jānis Lauva iestājās Mākslas akadēmijas figurālās glezniecības meistardarbnīcā, kuru pabeidza 1934. gadā ar diplomgleznojumu „Uz darbu”. Savas reālās glezniecības pamatus viņš apguva pie Mākslas akadēmijas izcilajiem glezniecības meistariem Kārļa Miesnieka, Konrāda Ubāna, Voldemāra Tones un Ģederta Eliasa. No 1936. gada piedalījās dažādās izstādēs, kurās izstādīti darbi ar lauku dzīves ainām. Gleznotāju Jāni Lauvu ļoti esot cienījis Kārlis Ulmanis. Kādā izstādē prezidentam ļoti iepatikušies viņa uzgleznotie zirgi, un viņš tos nopircis par lielu naudu. Tā abi sadraudzējušies, pēc tam mākslinieks gleznojis vairākus darbus tieši pēc K. Ulmaņa pasūtījuma.
No 1938. gada Jānis Lauva strādā par zīmēšanas skolotāju Skrundas pamatskolā. Otrā pasaules kara laikā Jānis Lauva ir armijā, bet pēc kara viņš tiek nosūtīts uz filtrācijas nometni Krievijā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties