Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:362077
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.10.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Simptoms
Pienācis laiks, kurā par sabiedrības kultūras līmeni var spriest pēc tā, vai un cik lielā mērā tā psihiski slimos atdzīst par līdzvērtīgiem – arī ja tādi bērni, par spīti visām medicīnas un pedagoģijas pūlēm, nemūžam nespēs veikt to, ko veselie. Tas skan banāli, draugi, bet tā nu ir īpašība, kuras mūsdienu cilvēkiem visvairāk trūkst, ir cilvēcība. Es negribu nevienu biedēt, taču, lūdzu, apdomājiet: ikvienam vecākam var notikt tā, kā noticis daudziem, ka vīram un sievai negaidot jātiek galā ar psihiski slimu bērnu... kaut vienas nepareizas zāles grūtniecības laikā... kaut viens mazs starpgadījums dzemdībās...ja smadzenēm pārāk ilgi netiek pievadīts skābeklis... Vai varbūt tikai pēc vairākiem gadiem: bērns krīt... nogāžas... iekaisums...infekcija...Neviens, neviens nav pasargāts no šādām nelaimēm, kas bērnu iegrūž psihiskas traumas postā.
Teikdama šos vārdus visai pasaulei slavenā kino aktrise Silvija Morana nespēja pat iedomāties, ka tā notiks ar viņas pašas mazo meitiņu Barbu...Lai arī Silvija uzstājās un runāja šo tekstu, viņa tam nepiekrita. Tas tika darīts vienīgi slavas un reklāmas dēļ. Šo tekstu viņa pati nebija izdomājusi, bet perfekti zināja no galvas. Patiesībā Silvija bija citās domās par savu sacīto...pilnīgi pretējās.
Nabaga slimie bērniņi! Šie statiķi! Šie slienātāji! Šie kretīni, kas nav cilvēki, kas nav pat lopi! Un tādu dēļ es ļāvu izmantot savu vārdu! Dzīves straume! Tas nozīmē būt bagātam, būt skaistam, būt stiprākam par citiem! Baudīt dzīvi! Vārgulīgu eksistenci nav ko vilkt garumā. Mēs zinām, ka tādi radījumi gluži vienkārši jānovāc. Es spļauju uz šiem mazajiem idiotiem! Lai sprāgst nost! Lai sprāgst nost pēc iespējas ātrāk.
Šos vārdus Silvijai būs vēlāk rūgti jānožēlo...
Barba saslima ar masalām. Šai slimībai iepriekšējā stadija ir bez raksturīgiem simptomiem. Tad sākas īstā slimība. Tagad viņai temperatūra ir trīsdesmit deviņi un pieci. Drebuļi. Ārkārtīgi nemierīga. Baidās no gaismas. Acu gļotāda iekaisusi. Uz vaigu gļotādas priekšējo dzerokļu augstumā balti punktiņi, ap tiem apsarkums. Droši vien tā jau ir trīspadsmitā vai četrpadsmitā diena. Nākošajā dienā temperatūra bija mazliet pazeminājusies. Barbai slāpa. Tagad visu ķermeni klāja sarkani plankumi. Naktī Barba jau atradās dzīvības briesmās. Viņai ir vidusauss iekaisums. Viņai ir pāri četrdesmit grādu temperatūra un viņa nevienu nepazīst. Ārsti baidās, ka ir jau sācies vai patlaban sākas arī meningīts – smadzeņu plēves iekaisums.
Masalu izraisītājs ir vīruss. Bērns no bērna viegli inficējas ar šo slimību. Tā norit ar augstu temperatūru, izsitumiem, iesnām, klepu, acu iekaisumu un ilgst no dažām dienām līdz divām nedēļām. Masalas var izraisīt Vidusauss iekaisumu un plaušu karsoni. Masalu vīruss var izraisīt arī galvas smadzeņu iekaisumu ar krampju lēkmēm, dzirdes zudumu un garīgu atpalicību. Masalas joprojām ir iespaidīgākais bērnu mirstības cēlonis valstīs, kur ir nepietiekama bērnu imunizācija.(5.)

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties