Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:361606
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Komandas veidošanas un attīstības process var tikt iedalīts vairākās fāzēs. Tā Brūss Takmans (Bruce Tuckman) 1965. gadā sarakstītā darbā par grupu attīstību izdala 4 etapus – formēšanās, plosīšanās, normēšanās, izpildīšana (forming, storming, norming, performing)1.
Kā norāda autors, pirmo komandas veidošanās jeb forming posmu raksturo „netieši mēģinājumi iepazīt uzdevuma dabu un robežas, t.i., kas jāpaveic un cik liela sadarbība ir nepieciešama”. Otro attīstības posmu jeb storming raksturo konflikti grupu iekšienē un domstarpības, kas ir apliecinājums savstarpējai atkarībai un vēlmei tai pretoties. Trešajā posmā jeb norming kolektīvā atgriežas vienotība, tā kļūst atvērtāka un tiek nodibināts stāvoklis, kad problēmas tiek sekmīgi atrisinātas un tiek izkopti jauni standarti. Savukārt ceturtajā komandas attīstības posmā jeb performing komandas locekļu lomas kļūst funkcionālas, jautājumi par struktūru tiek konstruktīvi atrisināti un tas veicina kolektīva tuvināšanos uzdevuma paveikšanai2.
Šajā darbā, izmantojot B. Takmana komandas grupu attīstības dalījumu posmus, tiks veikts komandas veidošanas un attīstīšanas stratēģijas izvērtējums, kas 2007.–2008. gadā tika realizēts uzņēmumā L. Lai darbs būtu pārskatāmāks, rezultātu apraksts tiks strukturēts atbilstīgi B. Takmana izstrādātajiem komandas attīstības etapiem. Šī darba mērķis ir analizēt reālos apstākļos īstenotu komandas veidošanas stratēģiju, izvērtējot tās sasniegtos rezultātus un pieļautās kļūdas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1122674
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties