Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:361092
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 20 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3.-4
1.  Tūrisms un tūrisma ekonomika    5.-9
1.1  Ievads tūrismā    5.-6
1.2.  Tūrisma ekonomiskā ietekme    7.- 9
1.3.  Tūrisma statistiskā mērīšana    9
2.  Latvijas tūrisms    10.- 19
2..1.  Latvijas tūrisma politikas pamatnostādnes, mērķi    10.- 11
2..2.  Tūrisma atspoguļojums no valsts ekonomiskā viedokļa    12.-15
2..3.  Latvijas tūrisma attīstības nacionālā programma    15.- 16
2.4.  Tūrisma attīstības ietekmējošie, kavējošie faktori    17.-19
3.  Tūrisma maksājuma bilance un tās analizēšana    20.- 26
  Secinājumi un priekšlikumi    27.-28
  Izmantotās informācijas avotu saraksts    29.-30
Darba fragmentsAizvērt

Tūrisms Eiropā un visā pasaulē ir viena no nozīmīgām un visstraujāk augošajām nozarēm un tiek uzskatīts par stratēģisku ekonomiskās attīstības un nodarbinātības prioritāti.
Piecpadsmitajā gadā pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas turpinās tūrisma nozares veidošana un attīstība. Tiek radīti nepieciešamie apstākļi sekmīgai valsts integrācijai gan Eiropas Savienībā, gan starptautiskajā tūrisma apritē. Tūrisma nozares attīstība seko Latvijas ekonomiskās politikas prioritātēm un reformām.
Valsts politikas mērķis ir integrēt Latviju ES un pasaules tūrisma sistēmā, veidojot Latviju par pievilcīgu un daudzveidīgu tūrisma zemi, kurā tūrisma nozare ir labi organizēta, saimnieciski un sociāli efektīva, vidi saudzējoša, droša un ceļ Latvijas starptautisko prestižu. Valdībai, pašvaldībām un tūrisma uzņēmumiem nozares plānošana un attīstība jābalsta uz globālajiem un reģionāliem ilgtspējīgas attīstības principiem. Šī mērķa īstenošanai tika izstrādāts Latvijas tūrisma attīstības nacionālā programma 2000.- 2010 gadam.
Mūsu valstij ar tās nepārblīvēto dzīves telpu, mēreno klimatu, bagāto dabas un kultūras mantojumu, maz pārveidoto dabu, kūrortu tradīcijām, kvalificētiem speciālistiem, viesmīlīgiem cilvēkiem un labiem makroekonomiskiem priekšnoteikumiem izaugsmei ir visas iespējas kļūt par pievilcīgu zemi ārvalstu un vietējiem tūristiem. Latvijā ir resursi jaunu tūrisma produktu izveidei, esošo apzināšanai un to konkurētspējas palielināšanai.
Latvija un Baltijas valstis strauji attīstās kā ekonomiski aktīvs reģions, kas arvien vairāk būs darījumu braucienu galamērķis, starptautisku konferenču un sanāksmju organizēšanas vieta.
Pasaules un Eiropas mērogā Latvija ir jauns tūrisma galamērķa piedāvājums - salīdzinoši lēts, pietiekami kvalitatīvs, ērts, nepārslogots un neizpētīts.
Darba pētījuma objekts ir tūrisms, kā viens no tautsaimniecības nozares raksturojošiem elementiem, bet mana darba pētījuma priekšmets ir saistīts tieši ar Latvijas tūrisma attīstību un tā raksturošanu.
Darba mērķis ir saistīts ar Latvijas tūrisma attīstības gaitas noskaidrošanu, kas ļautu izvērtēt valsts nostāju pret tūrismu, kas ir viens no Latvijas tautsaimniecības rādītājiem.
Lai sasniegtu izvirzīto mērķi būtu ieteicams:
apskatīt un izpētīt tūrisma attīstības politikas pamatnostādnes, kā arī tai skaitā, iepazīties ar Latvijas tūrisma attīstības nacionālo programmu 2000.- 2010 gadam
aplūkot valsts un pašvaldību pasākumus tūrisma attīstības veicināšanā;
apskatīt un izanalizēt Latvijas maksājumu bilances datu rādītājus;
iepazīties ar Latvijas tūrisma attīstības ietekmējošajiem faktoriem;
aplūkot Latvijas tūrismu no valsts politiski ekonomiskā viedokļa.
iepazīties ar tūrisma likumdošanu;
censties iezīmēt nākotnes perspektīvas tūrisma attīstībai Latvijā.
Kursa darbā es izmantošu salīdzinošo metodi, kas palīdzēs atspoguļot tūrisma attīstības gaitu un noteikt tā reālo situāciju ar to situāciju vai izvirzītiem mērķiem un uzdevumiem, kas tika plānoti, bet nesasniegti, kā arī ļaus novērtēt to, kā tiek ievērota valsts izstrādātā tūrisma likumdošana.
Darbā ietverta un izmantota dažādu informācijas avotu, kā, piemēram, literatūras, Latvijas Statistikas izdevumus, periodikas un elektronisko resursu analīze. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties