Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:361002
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.03.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

17.05.2017
Pacientes psiholoģiskais stāvoklis apmierinošs. Pacientei slikta dūša un viņa jūt nelielu nogurumu, ir slikta dūša , kas saistīts ar žultsakmeņu slimības lēkmes radītajām sāpēm, kā arī ar satraukumu. Jūtot nelielas sāpes vēdera augšdaļā labajā paribē. Pacientei šodien 13:45 ir paredzēta žultspūšļa operācija, kuras rezultātā laparoskopiski tiks izņemts žultspūslis kopā ar tajā esošajiem žultsakmeņiem. Paciente tiek sagatavota operācijai. Pirms operācijas paciente saņem Quamatel 20mg i/v, lai novērstu aspirācijas risku operācijas laikā, Metranidasol 0,5 p/o. Pēc operācijas pacientes stāvoklis ir apmierinošs. Operācija ir noritējusi veiksmīgi un paciente pēc saņemtās atsāpinošās terapijas atpūšas.

18.05.2017
Šodien paciente jūtas apmierinoši, cenšas pēc iespējas vairāk komunicēt ar apkārtējiem cilvēkiem un kustēties gultā, lai kliedētu savu nogurumu . Pacientei tiek veikta pēcoperācijas brūces pārsiešana. Pacientei infekcijas riska novēršanai tika ievadīts Cephasolini 2,0ml i/m 2x dienā, kā arī sol. Dimedroli 1% 1,0ml i/m. Pacientei sāpes operācijas brūces vietā pieaug vakarpusē , tādēļ ap 21.00 sāpju mazināšanai tiek ievadīts Dolsini 1,0ml i/m.

19.05.2017
Paciente jūtas labi,jo šodien tiks izrakstīta no stacionāra, grib komunicēt. Brūces dzīst labi.. Ir novērsts infekcijas risks. Paciente tiek informēta par tālākajiem pasākumiem, kas viņai būs jāveic, kad būs izrakstījusies no stacionāra, informēta par brūces kopšanu, plāksteru nomaiņu, kā arī mazgāšanos dušā, uzturu un aktivitātēm. Paciente jūt nelielu jūtīgumu operācijas brūces rajonā.

Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties