Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:360454
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izmantojot dažādas mācību metodes un paņēmienus, skolotājam jāvar ikdienas dot aizvien jaunu informāciju savā mācību priekšmetā un nostiprināt jau iegūto, jāprot skolēnam iemācīt izprast un pielietot mantoto un zināmo.
Es vēlos noskaidrot mācību metodes, kuru pielietošana ļautu efektīvāk veidot mācību procesu stundā, lai mācību metode būtu darbības forma noteiktā situācijā, kura virzītu uz kādu konkrētu mērķu sasniegšanu .Ievērojot skolēna personības un vecuma īpatnības, kuram ir adresēta psiholoģiskā informācija.
Ja mācību stundā nav subjektīvā izziņas mērķa, skolēni necenšas strādāt, izliekas garlaikoti, nedomā par darba kvalitāti un zaudē interesi par priekšmetu, ar savu uzvedību traucē arī pārējos.
Interesants un mērķtiecīgs darbs stundā bieži aizrauj arī to, kam ne sevišķi veicas mācībās. Radošu uzdevumu risināšana, spēles, sacensības stundās maina uzvedību un attieksmi.
Skolēniem patīk darboties radoši un strādāt pāros vai grupās, jo var izteikt savas domas un zināt, ko citi domā, var vieglāk atcerēties(zīmējumi), rada lielāku interesi, var fantazēt, attīstīt loģisko domāšanu utt.
Aktīvas darbības procesā var panākt to, ka skolēni aizraujas ar mācību procesu stundā, nepamana, ka daudz ko ir iemācījušies.
Par galveno mērķi izvirzot dzīves pieredzes iegūšanu, kas palīdzētu skolēnam labāk izprast savas personības īpašības un iespējas, veidot dzīves plānus, uzzināt savas profesionālās intereses un spējas, mācīt efektīvi darboties ar jebkuru mācību informāciju(iegaumēt, analizēt, secināt, attīstīt radošo iztēli u.tml).
Tādējādi jāmeklē, jāanalizē, jāpieskaņo daudzveidīgas mācību metodes, lai skolēniem palīdzētu risināt konkrētas dzīves problēmas, lai viņiem būtu vairāk pozitīvu emociju tieši šajā emocionāli sensatīvākajā psiholoģiskās attīstības periodā- 15 gadu vecumā – 10.kl. pēc daudzu skolotāju atzinuma ir laiks, kas sagādā vislielākās emocionālās, savas identitātes pašregulācijas un adaptācijas problēmas. Kas tad arī būtu jāliek par galveno akcentu psiholoģijas(arī citu) stundās izvēloties noteiktās mācību metodes.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1135961
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties