Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:359778
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tēja jau gadu tūkstošiem ir iecienīts dzēriens. Pirmo reizi tējas lietošana pieminēta Ķīnā mūsu ēras ceturtajā gadsimtā. Japānā tēja parādījās septītajā gadsimtā, Eiropā – 16. gadsimtā. Popularitāti tēja ieguva 18. gadsimtā, kad to sāka pasniegt arī Londonas tējnīcās. Šobrīd tēja ir otrais populārākais dzēriens pasaulē pēc ūdens un arvien noteiktāk kļūst arī par modes lietu.
Tā ir daudzu cilvēku ikdienas dzīves svarīga sastāvdaļa. Tēja sasilda un atsvaidzina, uzmundrina un nomierina, nemaz jau nerunājot par ieguvumiem veselības jomā, tēja patiesi ir viens no daudzveidīgākajiem dzērieniem.
Mitoloģija
Pastāv vairākas leģendas par to, kā atklāta tēja. Pirmo reizi tēja minēta ķīniešu leģendā 2700. gadā pirms mūsu ēras, imperatora Šen Nung valdīšanas laikā. Viņš apgalvoja, ka atklājis tēju kādā no ceļojumiem pa valsti. Atpūtas brīdī imperatora tasītē, kurā bijis verdošs ūdens, iekritušas kāda nepazīstama krūma lapas. No tasītes plūda jauka smarža, un ziņkārīgais imperators nogaršoja nejauši pagatavoto dzērienu. Tam piemita ne tikai brīnišķīga garša, bet tas sniedza arī spirdzinājumu un enerģiju. Jaunais atradums imperatoram tik ļoti patika, ka viņš sāka audzēt maģisko krūmu. Pirmais ķīniešu nosaukums tējai bija “te”, bet vēlāk “chia”. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1150452
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties