Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:358950
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.01.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Tā kā dizainera darbi ir vairāk tendēti uz estētiskumu un unikalitāti, tad Kaca darbi neietilpst pie principa – labs dizains ir tik maz, cik iespējams –, jo Kaca mēbeles un aksesuāri ir veidoti neobaroka stilā ar izliekumiem un sarežģītām ģeometriskām formām. Tās izceļas un neiederētos kurā katrā interjerā, tādēļ dizainera darbus nevarētu iekļaut arī pie principa - labs dizains ir neuzbāzīgs. Lai arī mēbeles ir savdabīgas un estētiskas, tās tomēr nogurdina skatītājus, kā arī, manuprāt, dizainera mērķis ir vairāk piesaistīt ārzemju pircējus, nevis latviešu, līdz ar to princips – labs dizains ir ilgstošs un valstiska mēroga – neiederas Staņislava dizainos. Savukārt princips – labs dizains ir videi draudzīgs – nav piesaistāms pie Kaca dizainiem, jo viņš neizmanto ekoloģiskus materiālus un izmanto tehnoloģiskas iekārtas. Pēc manām domām, vairākas Kaca mēbeles ir ļoti neergonomiskas, līdz ar to princips – labs dizains rada lietojamu produktu – neattiecās uz Staņislava produktiem.
Nobeigumā secinu, ka dizaineris ir sasniedzis ļoti daudz ne tikai valsts mērogā, bet arī pasaules mērogā, tādējādi ir pierādījis, ka Latvijā ir daudzsološi un veiksmīgi dizaineri. Tomēr jāpiebilst, ka informācija par dizaineri ir atrodama tikai līdz 2010. gadam, kas liek domāt, vai dizaineris joprojām intensīvi darbojas dizaina jomā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties