Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:358522
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vārdam un jēdzienam renesanse (no franču renaissance - atdzimšana) mūsdienās ir plašas un dažādas nozīmes. Ar to var definēt gan vēsturisko posmu, kad atdzimusi kāda iepriekš augsti attīstīta kultūra, kas bija aizmirsta vai pagrimusi. Tomēr vairākums vēsturnieku renesansi definē kā atsevišķu laikmetu Eiropas kulturālajā un idejiskajā attīstībā, kas 14.-16. gadsimtā iezīmēja pāreju no viduslaikiem uz jaunajiem laikiem. Šajā posmā bija vērojams straujš mākslas, zinātnes un cilvēka personības kulta uzplaukums, izveidojās jauns pasaules uzskats, tika likts pamats mūsdienu kultūrai un moderna cilvēka pašapziņai. Sabiedrībai bija raksturīgs iepriekš nepieredzēts intereses pieaugums pret sengrieķu un romiešu kultūru. Taču neskatoties uz pārmaiņām, šīs vēstures posms ir diezgan pretrunīgs. Renesansi var apskatīt no vairākiem aspektiem - kultūras, vēstures un cilvēku personības.
Renesanses kultūras idejas bija kā sprādziens sabiedrībā. Katrs mākslinieks vēlējas izcelties laikabiedru vidū ar savu,neatkārtojamu stilu. Sākas laicīgās mākslas –literatūras (Dante - “Dievišķā komēdija” ; Bokačo -“Dekamerons”), arhitektūras (Bruneleski), glezniecības un tēlniecības (Da Vinči,Rafaēls), mūzikas un teātra attīstība.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties