Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:357979
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.07.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Priekšvārds    3
  Lielbritānija    4
  Vispārīgās ziņas    5
  Dabas apstākļi un resursi    6
  Iedzīvotāji    8
  Saimniecība    8
  Transports    10
  Ekonomika    11
  Literatūra    12
Darba fragmentsAizvērt

Pasaules ekonomiskā un sociālā ģeogrāfija pēta cilvēku sabiedrības teritoriālo organizāciju. Tā plaši izmanto kā ģeogrāfijas, tā ekonomikas un socioloģijas izpētes metodes. Ekonomiskais un socioloģiskais ir savstarpēji saistīti elementi ekonomiskajā ģeogrāfijā, jo ražošana nepastāv tikai ražošanas dēļ, bet gan cilvēku materiālo un garīgo vajadzību nodrošināšanai. Pati ražošana zinātniski tehniskās revolūcijas laikmetā ir ļoti atkarīga no laboratorijās, pie rūpnīcu darbgaldiem vai tīrumā strādājošo cilvēku izglītības līmeņa. Tāpēc ražošanu, saimniecību nedrīkst aplūkot atrauti no cilvēka – galvenā ražošanas spēka.
Jebkura valsts, jebkura tauta dod savu ieguldījumu pasaules ekonomikā, zinātnē, kultūrā. Piemēram, maza Nīderlande kļuva par nozīmīgu lauksaimniecības lielvalsti, pārtikas produktu eksportētāju. Japāna radīja ļoti efektīvu izglītības un zinātnisko pētījumu sistēmu, kas to izvirzīja pasaules ekonomikas vadošajās pozīcijās. Mūsu dienās pasaulē ļoti paplašinājušies starptautiskie sakari ekonomikā, zinātnē, kultūrā. Citu valstu pieredze un sasniegumi noder Latvijas attīstības programmu izstrādāšanā.
Viss pasaulē, kurā mēs dzīvojam, ir savstarpēji cieši saistīts. Lielbritānijas ekonomiskās un sociālas ģeogrāfijas kurss dos priekšstatu par tās dabas resursiem un iedzīvotājiem, par saimniecību un tās attīstības tendencēm zinātniski tehniskās revolūcijas apstākļos, aktuālāko mūsdienu problēmu izpratni.
Lielbritānija atrodas Eiropas ziemeļrietumos uz Britu salām. Britu salas aizņem Anglija, Skotija un Velsa, bet Īrijas salas ziemeļu daļu aizņem Ziemeļīrija. Ziemeļos un rietumos valsti apskalo Atlantijas okeāns, austrumos Ziemeļjūra, rietumos arī Īrijas jūra, dienvidos no kontinenta Lielbritāniju atdala Lamanša un Padekalē šaurumi. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1342093
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties