Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:356768
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. Darba tiesības ir nacionāla tiesību nozare, kuras normas regulē darba devēju un darbinieku savstarpējas tiesiskas attiecības, un ar darba attiecībām tieši saistītas attiecības. Tas ir apveltītas ar privāti-publisku raksturu. Darba t. pamatbūtība – lai cilvēks ar savu darbu spētu nopelnīt sev un savai ģimenei cilvēka cienīgu darbu samaksu. Uzdevumi - radīt nepieciešamos tiesiskos nosacījumus, lai sasniegtu darba tiesisko attiecību dalībnieku.
2.Priekšmets - darba tiesiskās attiecības. Tiesiska regulējuma metodes. Raksturīgs ir 2 metožu apvienojums: 1) autoritāra jeb centralizētā. Likumdevēja darbība un likumpakārtotie akti. 2) autonomā jeb decentralizētā. Valsts sankcionēts darba attiecību regulējums, kas izstrādā un pieņem puses. Funkcijas – 1) sociālas samierināšanas f. – darbinieku tiesību aizsardzība darba tiesisko attiecību laikā. Galv.uzd. - varētu būt nosacīta līdzdalība saimnieciski organizatoriska lēmumu pieņemšanā. 2) ekonomiskā f. – darba rezultāta iegūta labuma iespējami taisnīga sadale.
5.Vēsture. Tiesiskās iekārtas attīstības ceļā no padomju uz Eiropas modeli dažādām tiesību nozarēm ir raksturīga dažāda atbilstība jaunajai valsts iekārtai. Darba tiesības pēc Latvijas Republikas valstiskās neatkarības atjaunošanas 1990. gadā un sakarā ar jaunajiem ekonomiskajiem apstākļiem tobrīd spēkā esošajā Latvijas Darba likumu kodeksā vairākkārt tika izdarīti būtiski grozījumi. Tomēr Saeimas 2000. gada 23. marta sēdē sakarā ar iesniegto projektu jaunajam Darba likumam atzīta pastāvošā 1972.gadā pieņemtā Darba likumu kodeksa neatbilstība ekonomiskajai situācijai valstī un Latvijas starptautiskajām saistībām.
Darba likums pieņemts 2001.gada 20.jūnijā, spēkā stājies 2002.gada 1.jūnijā. Līdz ar to zaudēja spēku Latvijas Darba likumu kodekss. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1129158
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties