Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:356721
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Otro Gosena likumu sauc arī par robežderīguma izlīdzināšanas likumu un tas ir viens no kopējā derīguma maksimizācijas nosacījumiem.
Kopējā derīguma maksimalizācija ir ieguvums no labākā iespējamā derīguma. Mājsaimniecības ienākumi un cenu līmenis ierobežo derīgumu, kuru tās var iegūt. Pieņemts, ka mājsaimniecības preces un pakalpojumus patērē, maksimalizējot kopējo derīgumu, ņemot vērā gan cenas, gan ienākumus. Maksimalizēt kopējo derīgumu var pēc divām metodēm.
Pirmā metode ir vienkāršāka, līdz ar to neprecīzāk attēlo reālo situāciju tirgū. Izmantojot pirmo metodi, precēm tiek piešķirts iedomāts derīgums, aprēķināts kopējais derīgums katram preces veidam, aprēķināts kopējais derīgums visu preču kombinācijām. Rezultātā kombinācija ar vislielāko kopējo derīgumu arī ir visoptimālākā.
Otrā metode atšķiras ar to, ka, zinot preces cenu, papildus tiek aprēķināts katras preces lietošanas derīgums par vienu naudas vienību. Vislielāko kopējo derīgumu iegūst, apkopojot visu preču galējos derīgumus, un atrodot punktu, kurā visām precēm ir visaugstākais derīgums par vienu naudas vienību11 .
Vienaldzības līkne ir līkne, kuras visi punkti ir ar vienādu derīgumu un vienādā mērā apmierina patērētāju vajadzības; nevienai preču skaitliskai kombinācijai nav prioritāte un šā iemesla dēļ pircējs pret tām ir vienaldzīgs no vajadzību apmierināšanas viedokļa.
Budžeta līnija ir līnija, kas raksturo vienu un to pašu pircēja ienākumu lielumu , bet ienākuma lielums tiek izmantots dažādu preču un to daudzuma kombinācijām. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1246754
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties